Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Whitney Houstons kärleksaffär med vännen avslöjad efter alla år

Rykten om att Whitney Houston skulle haft en lesbisk kärleksrelation med sin nära vän Robyn Crawford har länge florerat.
Foto: ARMANDO GALLO/RETNA LTD. / ALL OVER PRESS RETNA LTD
Nu berättar stjärnans väninna Robyn Crawford sanningen om deras intima förhållande – och varför de tvingades isär.
Foto: Youtube.
Whitney Houston.
Foto: PHOTOSHOT / STELLA PICTURES PHOTOSHOT
Robyn Crawford.
Foto: Youtube

Rykten om att Whitney Houston skulle haft en lesbisk kärleksrelation med sin nära vän Robyn Crawford har länge florerat.

Nu berättar stjärnans väninna sanningen om deras intima förhållande – och varför de tvingades isär.

– Vi pratade aldrig om etiketter, som lesbisk eller homosexuell. Vi levde bara våra liv, och jag hoppades att vi skulle kunna göra det för alltid, säger Robyn Crawford till People, som nu släpper en bok om ”I will always love you”-artisten.

Sju år efter att världsstjärnan Whitney Houston hittades död, 48 år gammal, i ett badkar på ett hotell – så väljer nu hennes vän och kollega att berätta om deras relation.

Robyn Crawford var under stora delar av Houstons karriär artistens högra hand, och rykten har längre florerat om att de nära vännerna var mer än just bara vänner.

– Jag har kommit till en punkt där jag kände att jag måste stå upp för vår vänskap. Och jag kände en brådska att stå upp och dela med mig av kvinnan bakom den makalösa talangen, säger Robyn Crawford i en intervju med People.

 ”Vi ville vara tillsammans”

Nu släpper hon boken ”My life with Whitney Houston”, där hon avslöjar att paret hade en fysisk kärleksrelation i början av 80-talet, efter att ha träffats när de båda var kolloledare.

– Vi ville vara tillsammans, och det var bara till för oss, säger Robyn Crawford till People.

– Vi pratade aldrig om etiketter, som lesbisk eller homosexuell. Vi levde bara våra liv, och jag hoppades att vi skulle kunna göra det för alltid.

När Whitney Houstons karriär tog fart var det artisten själv som valde att avsluta den intima delen av deras relation, av rädsla för andras reaktioner om det kom ut.

– Hon sa att vi inte borde ha en fysisk relation längre, för det skulle bara göra vår resa ännu svårare. Hon sa att om folk fick reda på vår relation, så skulle de använda det mot oss – och det var så det kändes på 80-talet, berättar Robyn Crawford.

Whitney Houstons mammas oro

Även Whitney Houstons mamma verkar ha varit kritisk till kvinnornas relation, och pressade artisten att leva heterosexuellt i stället.

– Whitney berättade för mig att hennes mamma sa att det inte var naturligt för två kvinnor att vara så nära, men vi var så nära.

Trots att de inte kunde fortsätta vara tillsammans, så valde Houston och Crawford att fortsätta vara vänner, kolleger och förtrogna.

– Jag höll hemligheten säker, och blev bekväm i min tystnad, berättar hon för People.

– Whitney vet att jag älskade henne, och jag vet att hon älskade mig. Vi betydde verkligen allt för varandra, och lovade att vi skulle stå vid varandra sida.

I dag lever Robyn Crawford ett lugnt familjeliv med sin partner, talangscouten Lisa Hintlemann, som hon har två barn tillsammans med. Hon förklarar också varför hon skriver boken:

– Jag vill lyfta hennes arv, ge henne respekt och dela historien om vem hon var före kändisskapet, och på så sätt omfamna vår vänskap.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.