Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wells dröm med pianokollegan – relationen efter 30 år ihop

Violinisten Linda Lampenius är en av gästerna när ”Rhapsody in rock” firade 30 år.
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Robert Wells och Anders Berglund var lagledare i ”Så ska det låta” med Peter Harrysson”.
Foto: CARL-JOHAN SÖDER / SVT

Robert Wells succéturné med ”Rhapsody in rock” firar 30 år och nu visar TV4 jubileumskonserten från Berwaldhallen i Stockholm.

I programmet sammanfattar han tillsammans med parhästen och originaldirigenten Anders Berglund höjdpunkterna och berättar om drömmarna som gick i uppfyllelse.

– Jag var så nervös att jag inte kunde andas de första tre låtarna, säger Robert Wells.

Det har gått 30 år sedan Robert Wells för första gången gav sig ut på konsertturnén som tagit honom runt i Sverige och världen.

För att fira jubileet hölls under året flera konserter runtom i landet, varav två i Berwaldhallen i Stockholm i höstas. Turnén innebar att kollegerna och vännerna Robert Wells och dirigenten Anders Berglund återförenades efter att inte ha jobbat ihop på flera år.

I en intervju med TV4:s ”Nyhetsmorgon” tidigare i höst berättade de om sin privata relation genom åren.

– Vi har väldigt stor respekt för varandra. Vi kan säga vad vi vill till varandra, sa Anders Berglund i programmet.

Robert Wells och Anders Berglund minns ”Rhapsody in rock”

I samband med jubileumskonserten i TV4 berättar musikerna också om minnen och höjdpunkter från tiden tillsammans. Robert Wells nämner första gången de spelade på Ullevi i Göteborg.

– Det var överväldigande att få jobba med så mycket människor. Jag hade en sådan adrenalinkick att jag var tvungen att ta hjärtmedicin efteråt. Det var en häftig grej plus att vi har rekordet med sittande publik på Ullevi, säger Robert Wells.

Första konserten med ”Rhapsody in rock” var det inte lika många åskådare, utan enbart 70 betalande personer i publiken. I dag har över två miljoner människor sett showerna världen över, men Robert Wells minns början.

– Det bästa och största minnet är den första konserten när det var extremt lite folk i publiken. Men den känslan – det var nästan tårar. Man satt och hörde sin barndomsdröm gå i uppfyllelse med arrangemangen på sina egna låtar, säger Robert Wells i programmet.

”Jag var så nervös att jag inte kunde andas”

Både han och Anders Berglund ser med glädje tillbaka på den internationella framgången, som bland annat tog dem till London och Kina.

– Royal Albert hall var en väldigt stor upplevelse. Vi hade hållit på ett tag, men toppade faktiskt lite där. Det var en fantastisk upplevelse i denna mytomspunna lokal och att se bilderna på alla stora som jobbat där, säger Anders Berglund.

– Jag var så nervös att jag inte kunde andas de första tre låtarna. Det var hemskt, men mäktigt, fyller Robert Wells i.

Jubileumskonserten bjuder på kända gästartister och den välkända blandningen av klassiskt med rock och jazz.

– Det allra viktigaste som jag ville från början var att skapa en musikalisk plattform där inte hitsen ska styra, säger Robert Wells.

Och trots att det är 30 år efter starten ser inte slutet ut att vara nära.

– Vi existerar i en bransch där det inte existerar pension, utan man lirar så länge det går, säger Robert Wells.

Expressen har sökt Robert Wells. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.