Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Weises angrepp på Erik och Lotta

Arne Weise. Foto: OLLE SPORRONG
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Arne Weise riktar kritik mot att årets julvärdar inte sänder direkt. 

Istället kommer Weise synas i TV3 och har inga planer på att ringa Erik och Lotta.

– Vad ska jag få tag i dem för? De är ju bandade, säger Arne Weise. 

 

Veteranen har tidigare riktat kritik mot att årets julvärdar i SVT, Erik Haag och Lotta Lundgren, inte sänder direkt. 

– Jag kommer inte att ringa de här båda. Vad ska jag få tag i dem för? De är ju bandade. Det blir inget! säger Arne Weise till Expressen. 

Dock är hans inslag på TV3 också förinspelat.

– Ja, det gillar jag inte riktigt. Men jag orkar inte sitta där. Jag har besvärligt med hjärtat och lungorna. Det är riktigt illa. Jag är 87 bast, så det är klart då blir det så, säger han. 

 

LÄS MER: Julkuppen: Arne Weise tänder ljuset på julafton

 

Arne Weise har varit julvärd i 30 år 

Arne Weise tänder ljuset på julafton hos konkurrenten TV3 i år. Foto: OLA TORKELSSON / TT NYHETSBYRÅN

Arne Weise har varit julvärd i SVT under 30 år. I år bryter han dock traditionen och kommer i stället att tända ljus hos konkurrenten TV3, för att fira kanalens 30 årsdag. 

– För er som saknat Arne Weise på julafton kan vi nu komma med den glädjande nyheten att han gör comeback kl 14:58 på TV3 och traditionsenligt tänder ljuset. Han var julvärd i 30 år och på nyårsafton firar TV3 30 år så det finns en fin symbolik i det hela, säger Susanne Nylén presschef på MTG Sverige.

 

LÄS MER: Erik och Lottas hemliga miljonsuccé

 

I inslaget på TV3 kommer Arne Weise att hälsa alla tittare välkomna, tända ljuset och önska en god jul – något som han ser mycket fram emot. 

– Jag kunde inte låta bli att försöka en gång till. Jag tänker inte återkomma, det kan jag lova dig. Räkna inte med mig i 30 år till. I två minuter får ni se mig, säger han med ett skratt till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.