Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Weinsteins skryt om offret: ”Paltrow var högst betald”

Film-mogulen har nått förlikning med målsägandena.
Harvey Weinstein.Foto: MATTHEW MCDERMOTT / POLARIS
Gwyneth Paltrow.Foto: AXEL SCHMIDT / AP

Han har anklagats för sexövergrepp av över 80 kvinnor. Nu har filmproducenten Harvey Weinstein gjort sin första större intervju på över ett år.

– Jag känner mig bortglömd. Jag gjorde fler filmer av och om kvinnor än någon annan filmskapare, säger Weinstein till New York Post

Han hyllar också sig själv för att ha gett ett högt filmarvode till skådespelaren Gwyneth Paltrow – som är en av kvinnorna som har anklagat honom.

Harvey Weinstein säger att han gjorde intervjun med New York Post av två anledningar.

Den första var för att filmproducenten ville bevisa att han inte har överdrivit angående sina åkommor. Trots att han har använt rullator när han anlänt till förhandlingar i domstolen har han setts gå omkring utan den utan problem vid andra tillfällen.

Den andra anledningen är för att Weinstein anser att han borde bli hågkommen för sitt välgörenhetsarbete och arbete i filmbranschen – inte för sexövergreppsanklagelserna.

– Mitt arbete har blivit bortglömt. Allt har utplånats på grund av det som hände, säger han till tidningen.

”Bättre betald än alla män”

Han kallar sig för en pionjär när det gäller att göra filmer med kvinnor i fokus.

– Gwyneth Paltrow fick tio miljoner dollar för att göra en film som hette ”View From the top” 2003. Hon var den högst betalda kvinnliga skådespelaren i en independent-film, bättre betald än alla män, säger Weinstein.

Paltrow har anklagat Weinstein för att ha försökt förgripa sig på henne 1994 när hon var 22 år gammal. Hon trodde att det rörde sig om ett affärsmöte men när Paltrow gick in i hans hotellrum ska ha ha försökt massera henne.

Weinstein kommer att ställas inför rätta den januari nästa år. Han åtalas bland annat för våldtäkt.

Cissi Wallin dömd för grovt förtal av Fredrik Virtanen

Straffet blir villkorlig dom och dagsböter. Dessutom ska hon betala 90 000 kronor i skadestånd till Virtanen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.