Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Weinsteins jurister: Har nästan blivit blind i cellen

Harvey Weinstein dömdes för våldtäkt
Harvey Weinstein från fängelset.
Foto: HOGP / AP TT NYHETSBYRÅN
Harvey Weinstein i februari 2020.
Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN

Den sexbrottsdömde tidigare filmmogulen Harvey Weinstein har tappat tänder och nästan blivit blind i fängelset, uppger hans jurister enligt nöjessajten TMZ.

Han dömdes för en våldtäkt och ett sexuellt övergrepp 2020.

Harvey Weinstein blev en av de mest omskrivna personerna under metoovågen 2017.

Han åtalades för fem fall av sexbrott och dömdes till fängelse för en våldtäkt och ett sexuellt övergrepp av en domstol i New York i februari 2020.

Parallellt med rättsprocessen i New York har han utretts för brott i Los Angeles. Åklagare har nu åtalat honom för elva fall av sexualbrott, inklusive fyra våldtäkter, i staden.

”Tekniskt sett blind”

Han kan nu utlämnas från New York till Los Angeles för att förhöras. I samband med det har hans legala team kommit med ett utlåtande om hans hälsotillstånd.

De vill att han ska slippa överlämningen till Kalifornien. Enligt advokaten Norman Effman är Weinstein ”tekniskt sett blind” och har förlorat fyra tänder, skriver nöjessajten TMZ.

Han ska dessutom ha diabetes, sömnapné och problem med hjärtat, säger advokaten.

Harvey Weinstein nekar till brott och hans jurister tror att han frias.

– Det finns inga trovärdiga bevis, säger advokaten Mark Werksman till Los Angeles Times.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.