Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Weinstein tvingas betala 235 miljoner

Film-mogulen har nått förlikning med målsägandena.
Harvey Weinstein.Foto: MARK LENNIHAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Harvey Weinstein.Foto: MPNC / BACKGRID US / TT

Harvey Weinstein tvingas betala 235 miljoner kronor till de kvinnor som anklagat honom för sexuella övergrepp.

Det skriver New York Times.

Anklagelserna mot filmproducenten Harvey Weinstein hösten 2017 anses ha varit starten på metoo. Över 30 olika skådespelare eller tidigare anställda har sedan dess anklagat Weinstein för övergrepp. 

Nu rapporterar New York Times att kvinnorna ska dela på de 235 miljoner som han tvingas betala.

Tidningen uppger också att uppgörelsen endast gäller en del av anklagelserna och att juridiska processer mot producenten fortsätter. 

Harvey Weinstein var en av Hollywoods mäktigaste män

Harvey Weinstein var länge en av Hollywoods mäktigaste män. Han grundade tillsammans med sin bror Bob Weinstein produktionsbolagen Miramax och The Weinstein Company. Filmmogulen rönte stora framgångar med filmer som ”Den engelske patienten”, ”Scream”, ”The King's Speech” och ”Shakespeare In Love” (som vann en Oscar för Årets film). 

Men för två år sedan tvingades han lämna The Weinstein Company på grund av anklagelserna om sexuella övergrepp. Weinsteins fru Georgina Chapman lämnade honom efter anklagelserna. Oscarsakademin slängde ut honom. 

Han åtalades för bland annat våldtäkt 2018. Weinstein är släppt mot en borgen på en miljon dollar med en elektronisk fotboja, men anklagades nyligen för att ha avaktiverat fotbojan för att kunna röra sig obevakad under flera timmar. 

Rättegången mot Harvey Weinstein börjar den 6 januari 2020.

Det här är Harvey Weinstein:

Det här är Harvey Weinstein.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.