Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter sexanklagelserna – Weinsteins bolag i konkurs

Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt mot flera kvinnor i filmbranschen – nu tvingas företaget The Weinstein Company i konkurs. 

Företaget grundades av Harvey Weinstein och har fått hård kritik efter uppgifterna om filmmogulen som kom fram under hösten och lade grunden till #metoo- och #timesup-uppropen.

Efter att Harvey Weinstein, som grundade The Weinstein Company, anklagades för sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen har det stormat rejält kring företaget.

Och trots flera försök till att undvika konkurs tvingas nu bolaget att lämna in en konkursansökan, skriver TMZ. 

Efter anklagelserna mot Harvey Weinstein startade delstaten New York en utredning mot Weinstein Company för att se om de hade brustit i sina medborgerliga rättigheter eller brutit  mot några antidiskriminerande lagar.

I oktober fick Harvey Weinstein sparken från företaget efter att hans advokat sagt upp sig dagen innan och i i februari i år stämdes bolaget av delstaten New York efter att ha brustit mot statens lag om medborgerliga och mänskliga rättigheter.

 

LÄS MER: Anklagelserna mot Harvey Weinstein – det här har hänt 

 

Sekretessavtalen försvinner

I ett uttalande på måndagen meddelade företaget att de nu ansökt om konkurs. 

I samma uttalande står det också att de har friat de anställda från sina sekretessavtal, enligt The Guardian. 

”Idag har företaget också tagit ett viktigt steg emot rättvisa för alla offer som har tystats ner av Harvey Weinstein", står det i meddelandet som fortsätter: 

”Sedan oktober har det rapporterats att Harvey Weinstein använt sig av sekretessavtal som ett hemligt vapen för att tysta sina anställda. Med omedelbar verkan kommer dessa "avtal" nu att upphöra. Ingen ska vara rädd för att tala eller tvingas till tystnad. Företaget tackar de modiga individer som redan har trätt fram. Era röster har inspirerat till förändring över hela landet och runtomkring i världen.”

Företaget The Weinstein Company har runt 100 anställda.

 

 

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.