Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Wednesday-skådespelaren Lisa Loring död i stroke

SPOILER ALERT: Många svenska tv-serier 2023.
Skådespelaren Lisa Loring har avlidit.
Foto: MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Loring spelade rollen som dottern Wednesday i familjen Addams under 1960-talet
Foto: ABC-TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

”Original-Wednesday”, Lisa Loring, avled i lördags.

Loring spelade rollen som dottern Wednesday i familjen Addams under 1960-talet och avled i helgen i stroke, bara 64 år gammal.

Netflix-serien Wednesday, som är en spinoff på ”Familjen Addams” och kretsar kring dottern i familjen med samma namn, är en av strömningstjänstens största succéer.

Lisa Loring blev känd på 1960-talet när hon spelade rollen som Wednesday, en roll som hon återkom till 1977 i tv-filmen ”Halloween with the New Addams Family”, skriver nöjestidningen Deadline.

Hon har också haft roller i tv-serier som ”The Phyllis Diller Show”, ”The girl from UNCLE”, ”Fantasy Island” och ”Barnaby Jones”.

Skådespelerskans död tillkännagavs på Facebook av Lorings väninna Laurie Jacobson som meddelade att Loring drabbades av en massiv stroke förra veckan och att de tvingats stänga av de livsuppehållande maskinerna under lördagen.

Enligt Jacobson fick skådespelerskan sin stroke på grund av rökning och högt blodtryck.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.