W.E.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
James D'Arcy och Andrea Riseborough i Madonnas film "W.E."

DRAMA.

Storbritannien.

Av: Madonna

Med: Andrea Riseborough, Abbie Corniche, James D'Arcy, Oscar Issac.

Längd: 119 min.


Biopics är heta i år och Madonna, som här regisserar sin andra film, har sällat sig till den skaran. Hon gör misstaget, som flera av sina kollegor, att spänna över för många år av personernas liv men fokuserar ändå hyfsat på temat kärleken.

Historien handlar om brittiske tronarvingen Edwards kärlek till Wallis Simpson om hur de möttes, levde som ogifta och hur de tillslut gifte sig och tillbringade sina dagar i ofrivillig landsflykt.


Växelvis med deras historia följer vi Wallys liv i en oantastlig våning i New York. Hon flyr vardagen, sin otrogne man och ofrivilliga barnlöshet, genom dagdrömmar om hur livet för Wallis verkligen var. En utställning på auktionshuset Sothebys om hertigparet blir hennes vattenhål - där kan hon ostört gå och fingra på glasen de drack ur, drömma sig bort bland bords­dukar och kläder de använde genom åren.

Nutidshistorien svajar betänkligt men jag är ändå uppslukad under hela visningen - för trots ytan och bristen på karaktärsutveckling och vidare djup njuter jag av kläderna, musiken, de perfekt lagda frisyrerna, miljöerna, skådespeleriet och drinkarna som Wallis blandar.

Andrea Riseborough gör en oförglömlig Wallis och bidrar starkt till att filmen blir sevärd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.