Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Harry Potter”-stjärnans miss i nya tatueringen

Watson visade upp sin nya tatuering på Vanity Fair's fest inför Oscarsgalan.Foto: NINA PROMMER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Watson slog igenom i rollen som Hermione Granger i Harry Potter.Foto: WARNER BROS. PICTURES / AP WARNER BROS. PICTURES
Skådespelerskan är goodwillambassadör för UN Woman sedan 2014. Foto: UN PHOTO VIA BEST IMAGE / STELLA PICTURES
Foto: HUBERT BOESL / PICTURE ALLIANCE / DPA/IBL DPA

Emma Watson dök upp på röda mattan inför Oscarsgalan. På armen visade hon upp en ny tatuering med texten "Time's up". Men tatueringen saknar apostrof. Twitter svämmade snabbt över av kommentarer om tatueringsmissen. Watson var inte sen att ge svar tillbaka:

"Fejk tatuering tillgänglig för korrekturläsning", skrev hon retsamt på Twitter.

"Harry Potter"-stjärnan Emma Watson, 27, visade upp sin nya tatuering på "Vanity Fair's" fest inför Oscarsgalan. Tatueringen är placerad på underarmen med texten "time's up". Men tatueringen saknar en apostrof mellan bokstäverna e och s. 

Initiativet för Watsons tatuering är att visa sitt engagemang för "Time's up". En rörelse som skapades efter "Me too" - kampanjen. Rörelsen är framtagen av kända kvinnor i underhållningsbranschen. Under namnet har de samlat information för att ge stöd åt de som fallit offer för sexuella trakasserier på arbetsplatser. 

 

LÄS MER: Emma Watson donerar 11 miljoner till sexbrottsoffer 

 

Efter att Watson visade upp sin tatuering på röda mattan tog det inte lång tid innan kommentarerna svämmade över på Twitter. 

"Emma Watson har gjort en Time's up tatuering men den saknar apostrof. Jag trodde att hon var bättre än så", skriver en Twitter-användare. 

Skådespelerskan var inte sen att svara på kritiken på ett humoristiskt sätt:

"Fejk tatuering tillgänglig för korrekturläsning. Erfarenhet av apostrof är ett måste." Skrev Emma Watson på Twitter efter den uppmärksammade missen. 

https://twitter.com/EmmaWatson/status/970803023856439297

Tatueringens äkthet diskuteras 

Det är fortfarande oklart om tatueringen verkligen är äkta. Tidningen Cosmopolitan har skrivit att de tror att tatueringen är fejk. Och att det är meningen att tatueringen är felstavad för att skapa debatt. För nu är "Time's up" på allas läppar. 

Foto: NINA PROMMER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Watson höll känsligt tal på internationella kvinnodagen

Emma Watson har i många år varit engagerad i kvinnorättsfrågor. Sedan 2014 är hon goodwillambassadör för UN Women. På den internationella kvinnodagen den 8 mars 2015, besökte Watson Facebooks kontor i London. Skådespelerskan pratade till världens alla kvinnor: 

– Låt ingen tala om för dig vad du kan eller inte kan göra, eller vad du kan uppnå, sa Watson enligt CNN

På frågan om det är något hon tycker att alla kan göra svarar skådespelerskan att det inte alltid behöver vara stora saker utan även små.  

– Det är individuellt, från fall till fall. Oavsett om det handlar om att säga ifrån eller att försöka få en person att ändra sättet den ser på en situation. 

 

LÄS MER: Emma Watson hotas till livet efter hyllat tal