Wallmans tillbaka i Malmö

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mikael Ahlqvist och Rebecca Skoog driver Amiralen I Malmö och satsar i host på en krogshow i sann Wallman-anda. Ensemblen består av fr v Jacob Andréas, Ulrika Brännman, Mikael Welin (skymd), Maria Franzén, Fernando Fuentes, Nicklas Berlund och Inez Pettersson. Sara Larsson saknas på bilden. FOTO: LASSE SVENSSON.
Foto: Lasse Svensson

MALMÖ. Wallmans är tillbaka i Malmö. Om än bara för tre månader.

I kväll är det nämligen premiär för Wallmans Grand Deluxe på Amiralen.

- Förra hösten gästspelade Robert Gustafsson här, säger Mikael Ahlqvist i Etagegruppen, som driver Amiralen. Och då fick vi litet smak för det här med krogshower.

När Wallmans tvingades stänga vid årsskiftet 2008/09 kastade Hasse Wallman blickarna på just Amiralen.

- Jag var inne i långt gånga förhandlingar om att överta det här klassiska dansstället. Men så sålde jag hela Wallmans till 2Entertain. Och de nya ägarna trodde inte på idén att förvandla Amiralen till Wallmans.

Hasse Wallman är fortfarande bitter över att han tvingades bort från Malmö:

- Droppen som fick bägaren att rinna över var när myndigheterna bestämde att vi måste stänga klockan ett. Herregud, då har ju dagens nöjespublik knappt hunnit ut.

Nu kommer han själv till Amiralen i morgon för att vara med om Wallmans återkomst till Malmö.

- Wallmans känner stor revanschlusta inför det här gästspelet, säger Rebecca Skoog som är marknadschef hos Etagegruppen. Och de är verkligen förtjusta över den här möjligheten, kommer hit med en stor ensemble.

Åtta unga artister ingår i Wallmans Grand Deluxe och de bjuder bla på ett frikostigt Abba-potpurri, några Tomas Ledin hits i nytappning och en stor Elvis-hyllning.

- Konceptet är Wallmans väl inkörda med - mingel, show, mat och dryck i en härlig blandning. Vi startar klockan 19 och kör i ett i fyra timmar.

Grand Deluxe-gänget stannar till och med 15 december med en föreställning på fredagar och dubbla föreställningar på lördagar.

- Intresset är bra, konstaterar Mikael Ahlqvist. Av premiärkvällens 600 platser är 500 sålda. Vi hoppas att även kunna sätta in några torsdagar, när det börjar närma sig jul. Av egen erfarenhet vet jag att i Malmö väntar man gärna in i det sista med att köpa biljett…

Christer Borg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.