Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Walking dead”-stjärnans svåra bakgrund – var hemlös som barn

Samantha Morton öppnar upp om sin tid i fosterhemssystemet. Foto: SGP / STELLA PICTURES SGP
Samantha Morton i ”Movern Callar”. Foto: FILMBOLAG
Samantha Morton i ”Under the skin”. Foto: - - / CANAL PLUS
Samantha Morton och Johnny Depp tillsammans på premiären av "The Libertine” Foto: MARK J. TERRILL / AP

Samantha Morton öppnar upp som sin tid som hemlös i fosterhemssystem.

”Walking dead”-stjärnan vill nu använda sina erfarenheter för att hjälpa andra.

– Jag förstod inte att jag hade rätt att säga att jag inte kände mig bekväm, säger Samantha Morton, enligt Mirror.

Skådespelerskan Samantha Morton, som spelar Alpha i den populära serien ”Walking dead”, har varit öppen om sin tid som hemlös och erfarenheterna i fosterhemssystemet, skriver Mirror. 

I en intervju med ”The big issue” berättar Morton om att hon som sextonåring bodde på något som kallades ”självständighetsenhet”, som hon beskriver som ett ställa där man satte barn som inte kunde bo kvar hemma.

– Vi var bara glömda egentligen, utan stöd eller uppföljning. Personalen på enheten var fantastisk, de var så hjälpsamma de kunde och hjälpte oss med pengar och att söka till universitet. Men det var en tuff tid, säger Samantha Morton enligt Mirror.

Inspiration till film

Hennes erfarenhet och upplevelser i fosterhemssystemet som barn har inspirerat Samantha Morton till att visa sitt stöd för systemet och dess sociala brister, rapporterar Mirror. 

Bland annat har hon visat sitt stöd för ”Fostering networks” årliga kampanj, ”Foster care fortnight”, och år 2014 pratade hon i en intervju om de sexuella övergrepp hon utsattes för som barn i systemet, för att lyfta problematiken i samband med avslöjandet av de organiserade sexuella övergreppen barnen i staden Rotherham, i South Yorkshire, utsatts för under många år.

Erfarenheter som senare blev inspirationen till filmen ”The unloved”, som gav Samantha Morton sitt BAFTA-pris för ”Bästa singeldrama”.

Berättar om konstiga auditions

Samantha Morton berättar även att hon som ung skådespelerska ofta utsattes för obekväma och olämpliga situationer under auditions, skriver Mirror. 

Hon gick på auditions på konstiga platser, med främmande människor och blev ombedd att göra saker som inte stod med i manus, men förklarar att hon inte kände att hon hade möjligheten att säga nej.

– Jag förstod inte att jag hade rätt att säga att jag inte kände mig bekväm, säger Samantha Morton, enligt Mirror.