Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wahlgrens oro för Biancas livsval – rådet till dottern

Pernilla Wahlgren om karriären
Pernilla Wahlgren berättar för Expressen om oron för dottern Bianca Ingrosso. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Hon pratar också om sin miljonrevansch efter den ekonomiska krisen. Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES
”Man behöver inte vara så öppen att man skadar sig själv eller sitt förhållande”, säger Pernilla om dottern Bianca. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
”Jag tycker att det är ganska skönt att hon la ner sin podd, det kan jag säga”, säger Pernlilla Wahlgren om om Biancas tidigare podcast.Foto: OLLE SPORRONG

Pernilla Wahlgrens förra show var ett ekonomiskt risktagande som blev en miljonsuccé – nästa år det dags för en ny storsatsning. 

Nu berättar hon om föreställningen, pengarna, kärleken, det förlorade körkortet och oron för Bianca Ingrosso.

– Man behöver inte vara så öppen att man skadar sig själv eller sitt förhållande, säger Pernilla om dottern.

När man ringer Pernilla Wahlgren kör hon ofta bil. Den här gången åker hon i stället taxi.

Artisten förlorade körkortet när hon i oktober körde 108 kilometer i timmen på en 70-väg. Sedan dess har hon fått förlita sig på andra – fram till i går, då hon fick tillbaka ”lappen”.

– Jag måste tyvärr säga att det har varit väldigt skönt att inte ha körkort. Man blir hämtad och lämnad och slipper leta parkeringsplats. Jag har blivit lite van nu, säger Pernilla Wahlgren.

Vad var det som hände?

– Det var väldigt odramatiskt. Det stod med sådan där laser i Lidingötunneln en lördagsmorgon, det var typ bara jag i tunneln och jag hade lite för hög hastighet. Det är lätt hänt. Sedan ska man så klart inte köra för fort och framför allt vara smart nog att inte gå över den där 30-gränsen. Men det var inga gående i närheten i alla fall, eftersom det var i en tunnel.

Annars är det full fart som vanligt. I slutet på januari är det premiär för Pernilla Wahlgrens nya scenshow ”Hybris” i Stockholm och det repeteras dagligen.

– Det är en som en fortsättning på ”Kort, glad och tacksam” på så sätt att vi fortsätter där den andra slutade och driver lite med det här succéåret som jag har bakom mig. Det gick faktiskt bra på alla plan, vilket kan göra att man lätt får hybris. Därav namnet.

Ligger det någon sanning bakom namnet?

– Det har ju gått bra men jag har hållit på så länge och vet att det går upp och ner, jag tar aldrig något för givet. Jag är bara otroligt glad och tacksam. Jag hoppas att jag inte får hybris, men får jag det kan jag ju nu gömma mig bakom den här showen.

Pernilla Wahlgren var själv med och producerade ”Kort, glad och tacksam” och gör samma sak med ”Hybris”. Det är ett slags ekonomiskt risktagande som hon först på senare tid har vågat sig på.

– Går det inte bra nu så tjänar jag inga pengar. Ungarna har ju ifrågasatt mina val tidigare, ”varför tackade du ja till den rollen, varför gör du det där”. Då har jag sagt att jag ensam försörjare, just nu är det viktigaste för mig att ha en trygg inkomst. Men nu har jag så många verksamheter och då vågar man ”riska” lite mer också.

Slog igenom som artist med "Piccadilly Circus"

Namn: Pernilla Nina Elisabet Wahlgren

Ålder: 51 (fyller 52 på julafton).

Familj: Barnen Oliver, Bianca, Benjamin och Theo.

Bakgrund: Uppvuxen på Värmdö utanför Stockholm, som en del i kulturfamiljen Wahlgren har hon ägnat sig åt scenunderhållningen sedan barnsben. Fick ett bredare genombrott som artist med ”Piccadilly Circus” i Melodifestivalen 1985.

Aktuell: Gör en av huvudrollerna i SVT:s julkalender. I kväll sänds dessutom hennes show ”Kort, glad och tacksam” i TV4”. Nästa år det premiär för hennes nya föreställning ”Hybris”.

Satsningen med ”Kort, glad och tacksam” blev lyckosam och 2018 blev ett ekonomiskt succéår för Pernilla Wahlgren. Hon plockade ut en lön på 1,6 miljoner kronor och hennes olika bolag gjorde vinster på över 10 miljoner kronor.

Men bilden av henne som någon som lägger pengarna på exklusiva handväskor är felaktig.

– Jag betalar av mina lån. Mitt mål är att vara helt skuldfri och det känns viktigast för mig. Jag har haft mina år då jag har shoppat och jag har det jag behöver. Jag köpte ju också mitt hus i Spanien och det är en investering för framtiden. Just nu har jag inte tid att vara där så mycket som jag vill men där är mina föräldrar förebilder, jag vill leva som dem när jag är gammal. Njuta av livet i solen.

Den ekonomiska framgången beror förstås också på Kanal 5-programmet ”Wahlgrens värld”. Pernilla Wahlgren beskriver realityserien, där hon och dottern Bianca Ingrosso står i centrum, som ”superärlig”.

– Vi visar ju nästan allt i stor sett. Det har aldrig hänt att vi har bråkat eller gråtit och sagt att ”det där får ni inte ta med”. Framför allt Bianca är otroligt allergisk mot att det ska vara uppstyrt, vi har ju inget manus eller sådant där. Vi tar aldrig om något.

Bianca kan ju vara otroligt öppenhjärtig även i sina egna kanaler, hur känns det som mamma?

– Jag tycker att det är ganska skönt att hon la ner sin podd, det kan jag säga. För de var väldigt frispråkiga och det var så här att man kände ”måste ni verkligen berätta allt”.

– Sedan kan absolut säga till henne ibland. Det var något breakup med hennes pojkvän och vi hade pressdag med ”Wahlgrens värld” och då kan jag ju säga att ”vet du vad, du behöver inte sitta och berätta för alla journalister om status på ditt förhållande”. Där kan jag känna att jag kan ge henne lite goda råd. Det är jättefint att hon är så öppen och hon hjälper många tjejer med sin öppenhet, men man behöver inte var så öppen att man skadar sig själv eller sitt förhållande.

Trots fullmatat schema känner Pernilla Wahlgren att jobbandet ger henne energi och glädje. Hon upprätthåller också en balans i livet genom att numera välja bort sådant som kändisfester och premiärer till förmån för familj och vänner.

Kärlek och dejtande väljer hon också bort för tillfället.

– Jag är så lycklig och mår så bra och har så kul att det inte är något som jag längtar efter. Jag vet inte när jag skulle ha tid att träffa någon. Jag har absolut inte tid att gå på dejter och det är inget jag vill heller. Har jag en ledig kväll vill jag vara med folk jag känner, inte sitta på någon stel dejt och typ bli intervjuad.

Inget Tinder?

– Nä, ingenting. Jag har min familj och härliga vänner, inte ens när barnen flyttar hemifrån är jag ensam. Det är nog skillnad om man är i min ålder och barnen flyttar och man sitter ensam på kvällarna, då blir det kanske prio att träffa en man. Jag har inte stängt alla dörrar, men det är inget jag saknar och inget jag prioriterar.

Fem snabba

HUSMANSKOST eller √ PASTA

VÄSKOR eller SKOR

√ VIN eller VATTEN

VÄRMDÖ eller √ LIDINGÖ

√ WAHLGREN eller INGROSSO

Pernilla Wahlgren om succé-våren

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.