Wahlgren drabbad av mystisk yrsel

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Pernilla Wahlgren skriver på sin blogg om sin mystiska yrsel. ""Jag är ingen person som ofta får yrsel, men det här var helt overkligt. Som på film när man ser hur allting bara snurrar runt runt runt."
Foto: Alexander Donka
Med hjälp av läsarna har hon senare kommit fram till att hon kan ha drabbats av kristallsjukan som beror på att kalkkristaller i innerörat lossnat vilket leder till yrsel.
Foto: Robert Eklund

Pernilla Wahlgren drabbades av mystisk yrsel - och tog sig inte upp ur sängen.

Det visade sig vara kristallsjukan, och påsksemestern fick ställas in.

- Jag var yr i två dagar, säger Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren, 46, har spelat för fulla hus med musikalen "Priscilla" senaste tiden. Lagom till några lediga dagar planerade artisten en fjällresa med barnen - som nu ställts in.

Wahlgren har drabbats av mystisk yrsel, som gjort att hon fått svårt att ställa sig upp överhuvudtaget.

"Jag är ingen person som ofta får yrsel, men det här var helt overkligt. Som på film när man ser hur allting bara snurrar runt runt runt", skriver Wahlgren på sin blogg och beskriver hur hon snubblade runt på väg till badrummet för att sedan lägga sig igen.

Fick hjälp av sina läsare

Med hjälp av läsarna har hon senare kommit fram till att hon kan ha drabbats av kristallsjukan som beror på att kalkkristaller i innerörat lossnat vilket leder till yrsel:

"Har bara legat på soffan hela dagen förutom en snabb tur till mataffären, och det gjorde mig så illamående att jag trodde jag skulle spy på vägen hem", skriver Wahlgren i ett nytt inlägg men tillägger att hon nog är på bättringsvägen.

"Var yr i två dagar"

Pernilla Wahlgren säger till Expressen:

- Jag har haft Kristallsjukan. Det är ett virus som sätter sig på balanssinnet. Det kändes som att vara full, jag var yr i två dagar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.