Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wahlberg donerar sin lön – i Michelle Williams namn

Michelle Williams och Mark Wahlberg. Foto: FABIO LOVINO / AP TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Mark Wahlberg kritiserades för att hans lön var betydligt högre än motspelerskan Michelle Williams. Nu donerar han 12 miljoner i Michelle Williams namn. Pengarna ska gå till Time's up rättshjälpsfond som stöttar kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier, skriver The Cut.

Den amerikanske skådespelaren Mark Wahlbergs lön för omtagningarna i filmen All the Money in the World blev en snackis både i och utanför Hollywood. Det framkom nämligen att hans motspelerska Michelle Williams tjänade runt 1 000 dollar medan Wahlberg drog in en lön på 1,5 miljoner dollar, över 12 miljoner svenska kronor. 

Nu har Wahlberg meddelat att han tänker skänka bort hela lönen – i Michelle Williams namn. Pengarna ska gå till organisationen Time's up rättshjälpsfond som stöder kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier. 

 

LÄS ÄVEN: Helgens stora hjälte – räddade grannar ur brinnande hus

 

Rättshjälpsfonden är en del av initiativet Time's up där över 300 framstående kvinnor inom den amerikanska nöjesbranschen samlats för att sätta stopp för sexuella trakasserier och ojämställdhet på sina arbetsplatser.

"De senaste dagarna har min lön för All The Money in the World blivit ett viktigt samtalsämne. Jag stöder kampen för rättvisa löner till 100 procent och jag donerar 1.5 miljoner dollar till Time's up rättshjälpsfond i Michelle Williams namn", skrev Mark Wahlberg i ett uttalande på lördagen.

Mark Wahlberg. Foto: KIN CHEUNG / AP

Wahlbergs agent: "Vi skänker en halv miljon dollar till"

William Morris Endeavor på Wahlbergs agentur lät meddela att de skänker ytterligare 500 000 dollar till organisationen. 

"Det pågående samtalet är en påminnelse om att vi som har en position med inflytande har ett ansvar att utmana orättvisor, däribland löneklyftan mellan män och kvinnor. Det är avgörande att det här samtalet fortsätter och vi är beslutna att vara en del av lösningen", skriver han i ett pressmeddelande.

Annons:
Expressen Refunder Miami

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!