Michelle Williams och Mark Wahlberg. Foto: FABIO LOVINO / AP TT NYHETSBYRÅN
Michelle Williams och Mark Wahlberg. Foto: FABIO LOVINO / AP TT NYHETSBYRÅN

Wahlberg donerar sin lön – i Michelle Williams namn

Publicerad

Skådespelaren Mark Wahlberg kritiserades för att hans lön var betydligt högre än motspelerskan Michelle Williams. Nu donerar han 12 miljoner i Michelle Williams namn. Pengarna ska gå till Time's up rättshjälpsfond som stöttar kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier, skriver The Cut.

Den amerikanske skådespelaren Mark Wahlbergs lön för omtagningarna i filmen All the Money in the World blev en snackis både i och utanför Hollywood. Det framkom nämligen att hans motspelerska Michelle Williams tjänade runt 1 000 dollar medan Wahlberg drog in en lön på 1,5 miljoner dollar, över 12 miljoner svenska kronor. 

Nu har Wahlberg meddelat att han tänker skänka bort hela lönen – i Michelle Williams namn. Pengarna ska gå till organisationen Time's up rättshjälpsfond som stöder kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier. 

 

LÄS ÄVEN: Helgens stora hjälte – räddade grannar ur brinnande hus

 

Rättshjälpsfonden är en del av initiativet Time's up där över 300 framstående kvinnor inom den amerikanska nöjesbranschen samlats för att sätta stopp för sexuella trakasserier och ojämställdhet på sina arbetsplatser.

"De senaste dagarna har min lön för All The Money in the World blivit ett viktigt samtalsämne. Jag stöder kampen för rättvisa löner till 100 procent och jag donerar 1.5 miljoner dollar till Time's up rättshjälpsfond i Michelle Williams namn", skrev Mark Wahlberg i ett uttalande på lördagen.

Mark Wahlberg.Foto: KIN CHEUNG / AP

Wahlbergs agent: "Vi skänker en halv miljon dollar till"

William Morris Endeavor på Wahlbergs agentur lät meddela att de skänker ytterligare 500 000 dollar till organisationen. 

"Det pågående samtalet är en påminnelse om att vi som har en position med inflytande har ett ansvar att utmana orättvisor, däribland löneklyftan mellan män och kvinnor. Det är avgörande att det här samtalet fortsätter och vi är beslutna att vara en del av lösningen", skriver han i ett pressmeddelande.

Relaterade ämnen
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag