Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vrethammar tvingas ställa in ”Lotta på Liseberg” – efter starka smärtorna

Lotta Engberg leder allsången på Liseberg i sommar.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN
Nästa vecka skulle ”Lotta på Liseberg” gästats av Sylvia Vrethammar som nu tvintats ställa in på grund av smärtor.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Sylvia Vrethammar ersätts av artisten och låtskrivaren Maja Kristina.
Foto: MATTIAS HANSSON / IBL

”Lotta på Liseberg” är i full gång för säsongen.

Men under sändningen berättar Lotta Engberg att Sylvia Vrethammar som skulle gästat henne nästa vecka tvingats ställa in – det på grund av smärtor.

”Så otroligt sorgligt”, skriver artisten i ett uttalande.

Lotta Engberg, 59, är i full gång med årets säsong av ”Lotta på Liseberg” direkt från nöjesparken i Göteborg och gästas under måndagen av bland andra Arvingarna, Cazzi Opeia och Frida Öhrn.

Men inför nästa veckas program den 27 juni har allsångsledaren fått ett avhopp.

Sylvia Vrethammar, 76, har tvingats ställa in sin medverkan på Lisebergsscenen nästa vecka. Det efter en konsert nyligen i Stockholm där hon belastat fel och fått muskelsmärtor till följd, meddelar TV4 i ett uttalande.

”Så otroligt sorgligt, som jag har sett fram emot denna livesändning med Lotta!”, hälsar Sylvia Vrethammar.

”Att bland annat få tillfälle att sjunga allsång med publiken i ”Tycker om dig”! hade säkert låtit så fint! Smärtlindring var heller inget alternativ, då det krävs rejäla doser som dessvärre sänker skärpan. Tittar nästa vecka och önskar min ”stand in” lycka till!”.

Maja Kristina ersätter: ”Känner mig ärad”

Den som snabbt rycker in i stället är artisten och låtskrivaren Maja Kristina, 24, som egentligen heter Maja Strömstedt.

”Känns superkul att få medverka i ett av Sveriges härligaste tv-program”, skriver artisten och berättar att det också blir premiär för hennes nya låt.

”Kan inte komma på ett bättre sätt att fira in sommaren än med allsång tillsammans med Lotta och svenska folket. Känner mig ärad att få medverka och det ska verkligen bli så otroligt roligt!”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.