Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjevrålet i sändning – draget från programledarna efter miljonvinsten

Gunnar Åsberg var mer än nöjd med den garanterade vinsten på 100 000 kronor när han satte sig för att skrapa triss i TV4:s ”Nyhetsmorgon” – men det blev mycket mer än så.Foto: TV4.
När Uppsalabon skrapade hem fem miljoner kronor i direktsändning utbryter glädjefnatt i studion, och programledarna vrålar av glädje.Foto: TV4.
Maria Forsblom kramar om Gunnar Åsberg.Foto: TV4.
Även Gunnar Åsbergs hustru var med på plats i studion.Foto: TV4.

Gunnar Åsberg var mer än nöjd med den garanterade vinsten på 100 000 kronor när han satte sig för att skrapa triss i TV4:s ”Nyhetsmorgon” – men det blev mycket mer än så.

När Uppsalabon skrapade hem fem miljoner kronor i direktsändning utbryter glädjefnatt i studion, och programledarna vrålar av glädje.

– Det var en riktig kanonlott, säger Gunnar Åsberg efter vinsten.

Gunnar Åsberg vågade inte hoppas på mer än de garanterade 100 000 kronorna, när han på tisdagen satte sig för att skrapa triss i ”Nyhetsmorgon” på TV4.

– Vi hoppas på mycket pengar, säger programledaren Thomas Ritter innan trissvinnaren börjar skrapa.

– Det är ju mycket redan, 100 000 kronor, konstaterar Åsberg.

Skraparen från Uppsala hade redan en uttänkt strategi för hur han skulle ta hem så mycket pengar som möjligt.

– Den tredje bakifrån har jag sagt jämt att jag ska ta. Jag har sagt så när vi har suttit: ”När jag kommer till TV4 och ska skrapa, då ska jag ta den tredje lotten bakifrån”, berättar Gunnar Åsberg.

Trissvinnaren: ”De ska få mycket pengar”

Och det visade sig vara ett mycket bra val. Redan i den första rutan skrapar han fram fem miljoner kronor – vilket också blir vad han vinner i slutändan.

När Gunnar Åsberg skrapar fram den tredje rutan med fem miljoner börjar programledarna skrika av glädje i studion. Maria Forsblom kramar om den nyblivna miljonären, och Thomas Ritter vinkar glatt in Gunnar Åsbergs fru från kulisserna, innan han också kramar om trisskraparen.

– Jag har tre barn och sju barnbarn. De ska få mycket pengar, säger Gunnar Åsberg märkbart rörd, efter att ha kramats om av sin fru.

Efter vinsten berättar en lycklig Gunnar Åsberg om trissglädjen.

– Det känns jätteskönt.

Trots den stora glädjeyran så har inte Gunnar Åsberg och hustrun bestämt hur de ska fira storvinsten.

– Ja, vi har inte bestämt. Mycket utav vinsten kommer gå till barn och barnbarn, säger Gunnar Åsberg.

https://www.instagram.com/p/BzH5Qg_I-Wk/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.