Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vlad Reiser betygsatte unga flickor – ber om ursäkt

Flera uppmanade till att Vlad Reiser borde ta bort videon omedelbart och kritiserade valet att bedöma tjejerna och betygsätta dem.
Vlad Reiser betygsatte kvinnor och minderåriga som han tycker ”framträder för sexuellt”.
Foto: Vlad Reiser / Youtube
2019 tävlade Vlad Reiser i Melodifestivalen.
Foto: OLLE SPORRONG

I en Youtubevideo betygsatte den tidigare Melodifestivalen-artisten kvinnor och minderåriga som han tycker ”framträder för sexuellt” i sociala medier. 

Efter massiv kritik från följare och flera influencers raderade 27-åringen videon.

”Blir det fel, då blir det fel och då får man brösta det”, kommenterar han på nu Instagram.

På måndagen laddade youtubern och influencern Vlad Reiser, 27, upp en video på Youtube där han betygsatte kvinnor och minderåriga tjejer på Tiktok på en skala från ”pappas ängel” till ”haram” beroende på hur sexuellt han tyckte de framträdde.

”Jag tycker tjejer viker ut sig alldeles för mycket på nätet just nu, jag vet att jag är kille och att jag egentligen inte har något att säga om det här för att alla tjejinfluencers, väldigt stora influencers, tjänar bra cash på att lägga ut bilder i bikini.”, hävdar Vlad Reiser, som har en halv miljon prenumeranter på Youtube, i den nu borttagna videon.

Vidare säger 27-åringen att han inser under inspelningens gång att han riskerar att få mycket kritik för videon men att han gör den för ”att göra världen till en bättre plats”.

I en video han visar dansar en ung kvinna i jeans och en rosa kort topp.

”Coola smycken, snygg topp, alltså jag fattar grejen. Hon har good times och dessutom tror jag att hon är över 18, hon ser äldre ut. Inte 'pappas ängel', absolut inte, men hon hamnar på en tvåa för jag känner att det här är okej.”, säger Vlad Reiser.

Efter en annan video, där två unga tjejer twerkar, menar Vlad Reiser att deras familj inte skulle vara stolta över dem:

”Din pappa skulle inte vara stolt om han såg det här, inte din mamma heller.”, kommmeterar han.

Flera influencers kritiserade 

Videon hade innan den togs bort över 1 000 kommentarer, majoriteten av dem kritiska.

Flera uppmanade till att Vlad Reiser borde ta bort videon omedelbart och kritiserade valet att bedöma tjejerna och betygsätta dem.

Flera stora influencers kritiserade även videon under tisdagen. Bland andra Linn Ahlborg, Felicia Aveklew och Michaela ”Keela” Nilsson kommenterade på Youtube.

På Instagram riktade även komikern och influencern Filip Dikmen, 24, hård kritik mot Vlad Reiser.

”Att bedöma små tjejers Tiktok-danser på en skala från hur sexigt eller hur okej eller 'är det här rätt, är det här fel?'. Varför varför ens gå dit, varför sexualisera småbarn som uppenbarligen har roligt när de dansar.”, sa Dikmen på sin Instagram story.

”Bästa som kan hända”

Under tisdagsförmiddagen uppmärksammade Vlad Reiser kritiken på sin Instagram story, men menade då att han inte tänkte ta bort videon.

”Jag var själv lite osäker på det här förut men nu vill jag verkligen göra något bra av det. Så jag kommer inte ta bort videon, jag kommer föra en vidare diskussion och låt oss prata, låt oss snacka och låt oss förbättra oss.”, sa 27-åringen på Instagram.

Vidare menade Reiser att han tyckte att det var bra att det skapades en diskussion om ämnet, eftersom det skulle leda till att både han och följarna skulle lära sig något.

”Efter en sådan här het diskussion så kommer både jag växa och ni man blir klokare och smartare, man delar med sig av åsikter. Det här är det bästa som kan hända.”

Tog bort videon efter kritiken

Under tisdagskvällen raderade profilen videon. 

”Efter att pratat med några vänner och snackat men många av er och även läst, jag vet inte hur många kommentarer och DM:s så har jag tagit in kritiken och jag har valt att ta bort videon och jag kommer att göra en svarsvideo på det här.”, säger han på Instagram och fortsätter: 

”Jag vill bara säga återigen tack för att ni skriver all kritik och förklarar hur man ska tänka och vad som är rätt och fel för ibland kan man inte veta det och då gäller det att ha någon där som faktiskt förklarar det och sätter dig på plats och bara 'du tänk så här' för jag tycker vi alla är här för att lära oss och blir det fel, då blir det fel och då får man brösta det.”

Ny video

Senare på kvällen laddade Vlad Reiser upp en ny video på Youtube där han också bad om ursäkt.

”Jag gjorde bortmig”, inledde han videon och menade att det kritiserade videoklippet var ur ”ett humoristiskt perspektiv”.

– Jag står inte för det jag sa i videon till 100 procent. Som vanligt i mina videos försöker jag skoja till det men jag inser att det var osmakligt och omodernt av mig att skämta på det sättet som jag gjorde, säger han i videon.

– Jag uttryckte mig väldigt spontant utan att tänka till så mycket för jag såg nog inte allvaret i det. Det är den bästa förklaringen jag har, fortsätter han.

Expressen har sökt Vlad Reiser för en kommentar.

Vlad Reiser inför Melodifestivalens andra chans

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.