Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vittnet om Sonebys misstänkta attack: ”Traumatiserade hundar”

Martin Soneby i samband med händelsen.
Foto: Läsarbild / Läsarbild
Poliser som kom dit efter larmet.
Foto: Läsarbild / Läsarbild
Martin Soneby.
Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN

Martin Soneby misstänks ha attackerat en kvinna som färdades på cykel – och enligt ett vittne sparkade han mot en cykelkorg där tre små hundar låg.

– Han tog i med hela kroppen, säger vittnet.

Komikern tillbakavisar uppgifterna och skriver att han aldrig skulle skada ett djur: ”Det är fullständig lögn.”

Den 30 juli i år misstänks Martin Soneby för ofredande och skadegörelse mot en kvinna som cyklade med sina hundar i en korg vid styret. Komikern har själv skrivit till Expressen på Twitter:

”Det var nån kärring som skrek rasistiska saker till mig så jag fuckade upp hennes cykel.”

Enligt en utredningshandling som lämnats in till Södertörns tingsrätt är polisens bild att kvinnan satt på cykeln när Martin Soneby välte den.

Soneby har begärt en offentlig försvarare, men fått nej.

”Hundarna låg i en hög på varandra”

Expressen har talat med en kvinna som blev vittne till delar av händelseförloppet och har förhörts av polis. Enligt vittnet vistades Martin Soneby och målsäganden i en rastgård för hundar. Kvinnan lämnade sedan rastgården på sin cykel, med sina tre små hundar placerade i en korg vid styret.

Då hoppade Martin Soneby, enligt vittnet, över rastgårdens staket och sprang ikapp cykelkvinnan.

– Han sprang fram och sparkade på baksidan av cykeln. Han välte cykeln, henne och hundarna. Medan cykeln ramlade till marken var hundarna kvar i korgen, säger vittnet.

”Skrek att han skulle sluta”

Hon lämnade sin bil och sprang fram för att hjälpa.

– När vi kom fram stod Martin och kvinnan och skrek. Jag kollade direkt hur hundarna mådde. De var fastspända i den här cykelkorgen och låg i någon slags hög på varandra.

Enligt vittnet fortsatte Martin Soneby sedan sin attack med flera hårda sparkar.

– Då bestämde jag och min tjej att vi skulle ta hundarna därifrån. Vi tog loss två av dem, men den sista satt fast på något sätt, säger vittnet och fortsätter:

– Sedan såg jag att han gick mot cykelns framdel, tittade på mig, tog kraft och sparkade rakt på korgen där hunden satt fast. Jag skrek allt vad jag kunde att han skulle sluta och akta hunden. Men han fortsatte och då bestämde jag mig för att slita hunden ur selen.

Soneby: ”Fullständig lögn”

När situationen lugnade sig och polisen kom satt kvinnans flickvän kvar i bilen med hundarna medan kvinnan själv förhördes av polisen.

Hur verkade hundarna må?

– De var stressade och traumatiserade men vi kunde inte se några fysiska skador.

Martin Soneby själv tillbakavisar såväl uppgifterna om att han ska ha sparkat mot korgen med hundarna som att kvinnan satt på cykeln när han välte den. I ett meddelande på Twitter till Expressen skriver komikern:

”Det är fullständig lögn. Hon var väldigt uppjagad och skrek, och minns helt klart fel. Jag sparkade på cykeln och inget annat, annars hade jag nog varit misstänkt för misshandel i stället. Har något djur farit illa är det beklagligt, jag skulle aldrig skada ett djur.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.