Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vitrysslands naken- bidrag stoppas

Ivan från Vitryssland repar med vargenFoto: Youtube
Ivan från Vitryssland.Foto: Youtube

Artisten Ivan hade sett fram emot att uppträda naken med en levande varg i Eurovision Song Contest.

Nu stoppas han.

– Det är emot reglerna, säger Paul Jordan, presstalesperson för tävlingen till DN.

Ivan, som tävlar för Vitryssland i Eurovision Song Contest, hade planerat ett spektakulärt nummer till tävlingen. Planen var att han skulle vara naken på scen med en livs levande varg vid sin sida.

Nu stoppas planerna på framträdandet av Eurovision Song Contest. Regelboken säger nämligen blankt nej till levande djur i tävlingen.

– Det är emot reglerna för tävlingen. Där står det uttryckligen att man inte får ha levande djur på scen, säger Paul Jordan, presstalesperson för Eurovision Song Contest till DN.

Medan reglerna säger blankt nej till levande djur och därmed stoppar det planerade vargframträdandet, så är tävlingens regelbok otydligare när det kommer till nakenhet. Det är dock osannolikt att Ivan kommer uppträda helt naken, menar Paul Jordan.

 

LÄS MER: Startordningen för Eurovision klar

 

– Varje land uppmuntras att sätta ihop sitt uppträdande som de tycker men de måste följa vissa riktlinjer, säger han.

 

Vargen gillade Ivans lukt

 

Hur framträdandena i Eurovision Song Contest får se ut bestäms av en grupp representanter från olika tv-bolag i Europa. Vad de kommer tycka om det vitryska bidraget vet inte presstalespersonen Paul Jordan än.

– Vi har inte fått någon formell förfrågan än. Men antagligen skulle ett sådant uppträdande inte få grönt ljus, säger han.

 

LÄS MER: Eurovisionfavoriten kollapsade på scenen

 

Den vitryska artisten berättade tidigare till den franska nyhetsbyrån AFP att repetitionerna med djuret redan hade börjat. Även Ivans producent, Viktor Drobish, hade bekräftat att varg-uppträdandet skulle ske.

– Först var det läskigt, men hon tyckte om min lukt och började gnida sig mot mig, sa Ivan till AFP.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.