Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Advokaten: ”Vet inte om han orkar med turerna”

Advokat Slobodan Jovicic om hur stjärnan reagerat efter omhäktningen omhäktningen.
Rapparen ASAP Rocky, eller Rakim Mayers som han egentligen heter, får i dag veta om han kommer att åtalas för misshandel i SverigeFoto: SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK / SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Asap Rockys försvarsadvokat Slobodan Jovicic (th) på väg till förhandlingen.Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

ASAP Rocky omhäktas, efter beslut i Stockholms tingsrätt på fredagen.

Åtalstiden i misshandelsmålet förlängs därmed till och med torsdag den 25 juli.

ASAP Rockys advokat säger att han inte är säker på att hans klient kommer att överklaga omhäktningen.

– Jag vet inte om han orkar med de turerna igen, säger Slobodan Jovicic.

Rapparen ASAP Rocky omhäktas, och kommer sitta på Kronobergshäktet ytterligare en vecka.

Den 30-åriga rapparen såg i dag ut att ta beskedet med jämnmod, men det var en trött ASAP Rocky som ställde sig upp och fick på sig handfängsel i Stockholms tingsrätt i dag.

– Han är ytterst påverkad och anfrätt av att sitta frihetsberövad, säger ASAP Rockys advokat Slobodan Jovicic under en presskonferens.

I och med fredagens omhäktning förlängs åtalstiden i misshandelsmålet till och med torsdag den 25 juli.

ASAP Rocky är anklagad för misshandel i samband med ett bråk i centrala Stockholm den 30 juni, och har suttit frihetsberövad sedan den 5 juli.

Under fredagen blev även målsäganden i fallet delgiven misstanke om brott. På fredagen var inte brottsrubriceringarna klara, men det kan komma att röra sig om misshandel eller ringa misshandel, försök till misshandel och ofredande, skriver DN.

”Han har blivit inkastad i en situation”

Slobodan Jovicic ifrågasätter omhäktningsbeslutet, som är grundat på att det finns en flyktfara i och med att ASAP Rocky är en utländsk medborgare.

– Rakim Mayers är en världskänd artist, och det har varit en enorm uppståndelse i media, och då kan man ju fundera på om det är rimligt att tro att han skulle undandra sig att medverka i den här utredningen.

ASAP Rockys försvarsadvokat Slobodan Jovicic talar med media efter häktningsförhandlingarna på Kronobergshäktet i StockholmFoto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Även ASAP Rockys två vänner, som också anklagas för inblandning i den misstänkta misshandeln den 30 juni, omhäktas.

– Jag vet inte om han orkar med de turerna igen, säger Slobodan Jovicic angående en eventuell överklagan av häktningen.

– I hans värld så kom han hit för att besöka Sverige och turnera, han anser att han har blivit inkastad i en situation där de har blivit provocerade, där hans vakt har blivit misshandlad och där det här i slutändan har emanerat ur en självförsvarssituation och det har resulterat att han nu är häktad.

Omhäktas till och med 25 juli

En begäran om förlängd åtalstid lämnades in i dag, då förundersökningen enligt åklagare kräver mer tid för att kunna färdigställas.

– Vi har arbetat intensivt med utredningen och behöver nu på oss till på torsdag i nästa vecka för att förundersökningen ska kunna färdigställas. Så länge förundersökningen pågår kan jag inte lämna några ytterligare kommentarer, säger kammaråklagare Daniel Suneson, i ett pressmeddelande.

Rapparen ASAP Rocky hamndade i bråk den 30 juni.

Den 30-åriga rapparen, vars riktiga namn är Rakim Mayers, har suttit häktad sedan den 5 juli, på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

Stjärnans frihetsberövande har skapat rubriker världen över, men framför allt i hemlandet USA, och nått hela vägen upp till Donald Trump.

Vita huset i kontakt med Sveriges Ambassad

USA har skickat biträdande utrikesminister Carl Risch till Sverige med anledning av ASAP Rocky-fallet.

Risch anlände till Stockholm i dag och kommer att träffa ASAP Rocky och hans två häktade vänner tillsammans med representanter från USA:s ambassad. 

Han kommer också att träffa företrädare för både Utrikesdepartementet och Justitiedepartementet, säger UD.

– Min klient är givetvis tacksam för alla som engagerar sig för honom och visar sitt stöd, säger ASAP Rockys advokat Slobodan Jovicic under dagens presskonferens när biträdande utrikesministerns besök kommer på tal.

USA:s biträdande utrikesminister Carl Risch på väg in i Kronobergshäktet för att besöka ASAP Rocky på fredagsförmiddagen.Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sveriges ambassadör i USA, Karin Olofsdotter, bekräftar att USA:s utrikesdepartement samt Vita Huset varit i kontakt med ambassaden.Foto: Twitter / Twitter

Rischs besök i Stockholm kommer efter att Sveriges ambassadör i USA bekräftar att Vita Huset varit i kontakt angående ASAP Rocky.

– Min ambassad har varit i kontakt både med USA:s utrikesdepartement, medlemmar av USA:s kongress, samt med Vita huset, säger Karin Olofsdotter, Sveriges ambassadör i USA, i en intervju med TMZ om ASAP Rocky.

Hon styrker därmed rapporter från den amerikanska nöjessajten att Kim Kardashian genom Donald Trumps svärson Jared Kushner fått Vita Huset att agera.

Kim Kardashian och Kanye West har vädjat till presidenten att agera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.