Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viola Beach arbetade med känd producent

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Viola Beach sista låtar producerades av Mumford and Sons-producent Ian Grimble.
Mumford and Sons har också arbetat med Ian Grimble.
Foto: Simone Joyner

Viola Beach var på väg att slå igenom när de omkom i en tragisk olycka i Södertälje.

Deras sista låtar, "Boys that sing" och "Like A fool", producerades av Mumford and Sons producent Ian Grimble, skriver Warrington Guardian.

Det brittiska indiepopbandet, Viola Beach, med medlemmarna Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe, och Jack Dakin, kom aldrig hem till Warrington i norra England efter Sverigebesöket.

Bandet var på väg till flygplatsen efter spelningen på musikfestivalen Where's the Music i Norrköping när deras hyrbil kraschade ned i Södertälje kanal från motorvägsbron på E4.

Samtliga fem personer i bilen - de fyra bandmedlemmarna och deras manager - avled i kraschen.

Viola Beach grundades den första maj förra året, enligt bandets officiella Facebooksida.

"Vi är ett riktigt underbart indiepopband från Warrington", så beskriver de sig själva på samma sida.

Viola Beach bestod av sångaren och gitarristen Kris Leonard, gitarristen River Reeves, basisten Tomas Lowe samt trummisen Jack Dakin.LÄS MER: Viola Beach-olyckan kan ha fångats på filmSamma producent som Mumford and Sons

Det var Mumford and Sons producent, Ian Grimble, som producerade Viola Beach sista låtar.

De släpptes den 22 januari i år på singeln "Boys that sing / Like A fool". De två låtarna, med samma namn, klättrar just nu på Spotify. Bara under söndagen har bandets totala antal lyssnare ökat med cirka 2 500. Deras mest spelade låt, "Swings & Waterslides", släpptes under 2015. Den har totalt 493 000 spelningar.

Bandet var på väg mot sitt stora genombrott.

När frontmannen, Kris Leonard, skickade in en låt till BBC Introducing sattes bollen i rullning, skriver Warrington Guardian. Den 16 mars skulle de ha spelat för BBC Introducing och PRS musikinsamling på musikfestivalen SXSW i Texas, vilket de på sin Facebooksida skrev att de var stolta över.LÄS MER: John Olsson delade loge med Viola Beach


Kris Leonard: "Hur tog vi oss hit?"

Under 2015 var Viola Beach förband till det brittiska bandet The Courteeners, bland annat under en stor spelning på Apolloarenan i Manchester.

– Det är underligt att vi har kommit så här långt på ett år. Vi var inte särskilt nervösa på scenen, men det slog oss innan när vi tänkte: "Det här är lite galet, hur tog vi oss hit?", sa Kris Leonard till Warrington Guardian i december 2015.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.