Det gick helt fel i söndagens "Bingolotto" på TV4.Det gick helt fel i söndagens "Bingolotto" på TV4.
Det gick helt fel i söndagens "Bingolotto" på TV4.
När Eva från Kalix ringde in och skulle spela "Guldrushen" – så fungerade inte spelet allsNär Eva från Kalix ringde in och skulle spela "Guldrushen" – så fungerade inte spelet alls
När Eva från Kalix ringde in och skulle spela "Guldrushen" – så fungerade inte spelet alls

Vinnaren stoppad efter stora missen

Publicerad

Det gick helt fel i söndagens "Bingolotto" på TV4.

När Eva från Kalix ringde in och skulle spela "Guldrushen" – så fungerade inte spelet alls och hon fick inte vara med i programmet.

– Det blir fel hur vi än gör, sa programledaren Ingvar Oldsberg.

Det var i slutet på gårdagens program som det gick helt fel för TV4.

Inringaren Eva hade precis kommit fram till "Bingolotto", när det stod klart att hon skulle få spela "Guldrushen".

Ett spel som går ut på att inringaren får välja en färg och så ska programledaren Ingvar Oldsberg dra i en spak – som gör att sand släpps ut i en bägare.

Ju mer sand i bägaren desto mer pengar.

 

LÄS MER: Loket tillbaka i Bingolotto

 

Men då sätter spelet käppar i hjulet för Eva Johansson. Ingen sand tar sig till bägaren – trots att Ingvar Oldsberg drar två gånger.

– Vi får se om vi kan göra om detta, så att du får pengar. Nej, det kommer inte ut något, säger Oldsberg och fortsätter:

– Det blir fel hur vi än gör.

Ska vara med nästa vecka i stället

Programledaren kommer då fram till att Eva  inte kan vara med och tävla i programmet – utan ska vara med nästa söndag i stället.

–  Vi får spela nästa vecka med dig Eva, är det okej? Så ska jag försöka fixa den här dunken, säger Oldsberg.

Något som inringaren tackar ja till.

 

LÄS MER: Kritiken mot Bingolotto

 

Efter missen återvänder Ingvar Oldsberg till sin musikgäst, Lasse Berghagen.

Programledaren förklarar att det är kul när något oväntat händer.

– Det är ganska roligt när det händer något sånt där. Det är ju höjdpunkterna. Guldrushen och inte en krona kom, säger han och skrattar skämtsamt.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag