Niklas Ravnestam blev vinnare i säsongens "Farmen" i TV4. Foto: TV4Niklas Ravnestam blev vinnare i säsongens "Farmen" i TV4. Foto: TV4
Niklas Ravnestam blev vinnare i säsongens "Farmen" i TV4. Foto: TV4
Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4
Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4

Vinnaren om tuffa tiden: "Jag gick ner 22 kilo"

Publicerad

Niklas Ravnestam blev vinnare i säsongens "Farmen" i TV4.

Men kampen var hård och han fick göra stora uppoffringar

– Jag gick ned 22 kilo under inspelningen, säger Niklas Ravnestam, som också tvingades vara utan kontakt med omvärlden och sin 6-årige son under 63 dagar.

Niklas Ravnestam, 44, från Kalmar, blev vinnare i säsongens "Farmen" i TV4 och kammade hem förstapriset på 500 000 kronor.

Men det var en tuff kamp för honom och medfinalisten Hans Ek som var de som blev kvar längst på farmen, 63 dagar, medan tävlingen och inspelningen pågick.

 

LÄS MER: De är med i Farmen 2017

 

Under den tiden var de helt avskärmade från omvärlden och fick inte ens veta vad klockan var.

För Niklas Ravnestam var det tufft att vara borta så lång tid från den då 6-åriga sonen.

– Jag har en grabb hemma och det tuffaste var att vara borta från honom, säger han och berättar att pojken då bodde hos sin mamma.

– Att inte veta att allt fungerade bra på hemmaplan var tufft, säger han.

Under inspelningen gick han också ned 22 kilo. Det visade sig i sista tävlingen i Tinget, där han och Hans Ek bland annat skulle hugga med en yxa.

– Jag hade inga krafter kvar. Det var en nackdel att gå ner 22 kilo för jag tappade en hel del muskelmassa där, säger han.

Innan finalen avgjordes var det flera andra "Farmen"-deltagare som i sista avsnittet sade att de hoppades att Niklas Ravnestam skulle vinna, eftersom han under tävlingen uppträtt reko och varit en sjysst person.

Det, menar Niklas Ravnestam, kan vara förklaringen till att han tog sig ända till finalen.

– Ett antal deltagare fick ju lämna farmen på grund av dispyter och dålig personkemi. Både Robban, Linnea och Bettan hamnde ju i Tinget av sådana orsaker, säger han och förklarar:

– Funkar man med många människor så är det ju en fördel. Det gäller ju att klara sig varje vecka, och slipper man gå upp i Tinget någon vecka för att någon tycker att man är en sjysst kille så är man ju vidare den veckan.

Vänskapsband i "Farmen"

Han berättar att han under inspelningen utvecklat vänskapsband med flera andra deltagare, men speciellt till Hans Ek och Carl-Johan von Rosen, som var de som klarade sig längst.

– Vi har ju kämpat på hela sommaren och det var ett äventyr man delat tillsammans på något vis. Innan Finalen var nog både Hasse och jag ganska nöjda med sommaren. Vi hade fått uppleva så mycket, säger han och fortsäter:

– Det kändes som att vi vunnit lite redan innan finalen.

 

LÄS MER: Stinas känga i Farmen: "Är det värsta jag vet"

 

På plats i Kalmar för att fira segern med Niklas Ravnestam finns nu Hans Ek och Alexander Vörös.

– Vi var ute och firade i lördags och vi firade i kväll efter finalen, säger han.

Nu har du vunnit 500 000 kronor. Hur ska du använda pengarna?

– Jag har en del gamla hål att stoppa dem i. Jag har inte tänkt förändra mitt liv. Jag har lärt mig att leva utan pengar. Jag har inga flashiga prylar och har inga planer på att skaffa mig det, säger Niklas Ravnestam.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag