Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vinnare av ”Sveriges mästerkock” inlagd på sjukhus efter hästolycka

Sandra Mastio vann ”Sveriges mästerkock” 2015.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Sandra Mastio var ute och red när olyckan var framme. 

Efter att ha blivit avkastad av en skenande häst blev hon medvetslös. 

”Ambulans, nu sjukhus, inlagd”, skriver hon på Instagram

”Sveriges mästerkock”-vinnaren Sandra Mastio har råkat ut för en hästolycka och blivit inlagd på sjukhus. 

Hon skriver själv om händelsen på Instagram och visar upp flera bilder på sitt blåslagna ansikte. 

”Avkastad av skenande häst, medvetslös, ambulans, nu sjukhus, inlagd”, skriver hon. 

Det som gjort henne mest upprörd är att hon inte kommer kunna fixa sin dotters kalas på tisdagen. 

”Det som stör mig mest är att tösen fyller år imorgon och jag inte direkt är i skick att fixa kalas... det ska ju bakas tårta, utflykter, tacos, dukas... hon fyller ju 10!!! Stort. Och jag är 100% indisponibel....”

”Det var så oväntat”

Sandra Mastio skriver i en kommentar till Expressen att hon inte minns händelsen exakt och att hon tappade medvetandet innan ambulansen kom. 

”Min dotter som såg det hela och som fyller 10 år i morgon var med och blev väldigt illa berörd. Jag är osäker på vem som ringde dem men blev hämtad rätt kvickt med ambulans, och körd till Ystad. Har fått magnetröntgen som jag väntar resultat på. Har sannolikt en rejäl hjärnskakning samt många slag och sår i ansiktet. Ryggen är röntgad för den gör väldigt ont”, skriver hon. 

I efterhand är hon glad att varken hon eller hästen skadades allvarligare. 

”Hästen blev orolig och skrämd av något, jag vet dessvärre inte av vad eller hur hästen ens kom tillbaka till sitt stall. Önskar jag hade haft mer sinnesnärvaro när det väl hände men det var så oväntat”. 

Sandra Mastio vann ”Sveriges mästerkock” 2015. Efter programmet släppte hon boken ”Mat av Mastio : vinnare av Sveriges Mästerkock 2015”. Vinstpengarna på 250 000 kronor gick dels till en Rom-resa med maken. 

https://www.instagram.com/p/CCBPEfanPh3/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.