Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viktpendlandet blev stjärnans död – nu avslöjas sanningen

Roy Orbison.Foto: SVEN ÅSBERG / ÅSBERG SVEN FOTO & FILM ,
I en ny tv-dokumentär avslöjas nya detaljer kring sångaren Roy Orbison som gick bort 1988 till följd av en hjärtattack. Foto: Youtube
Roy Orbinson blev 52 år gammal.Foto: SVERIGES TELEVISION

Den legendariska sångaren Roy Orbison gick bort 1988 till följd av en hjärtattack.

I nya tv-dokumentären "Autopsy: The Last Hours of..." avslöjas nya detaljer kring sångarens död, skriver Mirror.

– Pendlandet mellan stor viktökning till följd av drastisk viktminskning ledde utan tvekan till en enorm belastning för hjärtat, säger patologen Dr Michael Hunter. 

Sångaren och låtskrivaren Roy Orbison var skaparen av stora hits som "Pretty woman", "In dreams" och "Candy man". 

Legendaren gick bort den 6 december 1988, vid 52 års ålder, till följd av en hjärtattack. Orbison hade precis avslutat sitt nya album "Mystery girl" och hade gått ner massor i vikt inför nya skivsläppet. 

I tv-dokumentären "Autopsy: The Last Hours of...", en dokumentär som utreder orsaken bakom tragiska och plötsliga dödsfall hos kändisar, avslöjas nya detaljer kring Roy Orbisons död.

Patologen Dr Michael Hunter berättar i dokumentären att han tror att sångarens död berodde på ett tvångsaktigt jojo-bantande, skriver Mirror. 

– Pendlandet mellan stor viktökning till följd av drastisk viktminskning ledde utan tvekan till en enorm belastning för hjärtat, säger Dr Michael Hunter i dokumentären. 

 

LÄS MER: Rocklåtarna som skakade Sverige 

 

Tragiska livsöden drev honom till ett osunt beteende

I slutet av 60-talet genomled Roy Orbison några tragiska år fyllda av sorg som ska ha skapat ett tvångsmässigt beteende.

Först förlorade han sin hustru Claudette Frady, som gick bort i en trafikolycka 1966, och sedan förlorade han sina två äldsta söner när hans hus brann ner 1968. 

Under arbetet av tv-dokumentären framkom det att Roy Orbisons familj hade varnat honom för hans ohälsosamma livsstil, men sångaren ska ha ignorerat det. 

Trots att Orbison genomgick tredubbla bypass-operationer tio år före sin död gick han snabbt tillbaka till sin strikta diet och osunt leverne.

– Den här typen av bantning ihop med att plötsligt börja träna hårt vid 52 årsålder var nog att gå för långt, säger Dr Michael Hunter.  

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.