Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viktor Philipsons okända liv utomlands – före Gynning

Viktor Philipson och Carolina Gynning.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Viktor Philipson och Carolina Gynning visade upp sin kärlek på Unicef-galan.Foto: IBL BILDBYRÅ

Carolina Gynning har funnit kärleken i kungavännens son Viktor Philipson.

Han är en 33-årig societetskille som jagar med Leif GW Persson, hänger med dj-stjärnan Otto Knows i Indonesien – samtidigt som han nolltaxerar och är skriven hemma hos mamma.

”Du gör mig så extremt lycklig. Hade inte ens kunnat drömma om att hitta någon som dig”, skriver Gynning på Instagram.

Carolina Gynning, 40, berättade i början av april i sin podcast ”Gynning och Berg hittar sig själva” att hon funnit kärleken på nytt.

– Jag är så jävla kär så att jag går på moln. Jag träffade en person och det var ”love at first sight”. Vi hånglade efter typ en timme, och jag ville hångla efter typ åtta sekunder, sa hon i podden.

På Unicef-galan i onsdags visade hon upp nye pojkvännen för första gången – Viktor Philipson, 33, son till kungavännen och mångmiljonären Anders ”Aje” Philipson, 76, och fotomodellen Gisela Schöön, 57.

Nu väljer hon också att visa upp Viktor Philipson på Instagram:

”Kändes så fint att få dela denna viktiga kväll med dig. Du gör mig så extremt lycklig. Hade inte ens kunnat drömma om att hitta någon som dig”, skriver Gynning intill en bild på paret från galan.

https://www.instagram.com/p/Bw9NUZ2ATDx/

Kungens innersta krets

Viktor Philipson är ett av tre barn som Aje Philipson fick i sitt andra äktenskap med Gisela Schöön. Han har även sex halvsyskon – tre stycken från Aje Philipsons första äktenskap med Grete Qviberg, 74, och tre stycken från Philipsons nuvarande äktenskap med Bathina Philipson, 40.

Aje Philipson, arvtagare till Gunnar och Märtha Philipsons Mercedes-imperium, har under sitt liv varit förekommit frekvent i medierna – inte minst tack vare sin mångåriga vänskap med kung Carl Gustaf, han tillhör de vänner som har kallat för kungens innersta krets.

Samtidigt har sonen Viktor Philipson lev ett liv utanför rampljuset. Enda gångerna han har synts i medierna har det handlat om jaktrelaterade lokaltidningsartiklar kopplade till Skenäs gård, ett säteri i Södermanland som Aje Philipson köpte i slutet av 1980-talet. 

https://www.instagram.com/p/BJKBDaHAVmr/

Jagar struts i Afrika

Viktor Philipson har bedrivit jakter på gården, innan Carolina Gynning avslöjade hans namn refererade hon till honom som ”jägaren”. Det enda företag som han officiellt är engagerad i är också jaktrelaterat – Hjorten Aktiebolag, där Viktor Philipson är den enda styrelseledamoten, ska ”bedriva jakt, fiske, slakteriverksamhet och kötthandel samt därmed förenliga verksamheter”.

På sitt Instagramkonto visar han bland annat upp hur han jagar med Leif GW Persson. Han har också drivit en Youtubekanal där han visar hur han jagar struts i Afrika och vallaby i Nya Zeeland. Den senaste videon lades ut för tre år sedan. 

På Youtube har Viktor Philipson drivit en jaktkanal där han visar upp sina jaktresor.Foto: Youtube

Äger en gammal moped

Hjorten Aktiebolag har dock inte omsatt några pengar alls sedan 2014 – då handlade det om blygsamma 20 000 kronor. I den senaste årsredovisningen, för 2017, visas en omsättning på noll kronor och ett minusresultat på 25 000 kronor.

Exakt hur Viktor Philipson försörjer sig är också oklart. Under nästan hela 2000-talet har han haft noll kronor i taxerad förvärvsinkomst – som mest tjänade han 2007 då han deklarerade en inkomst på 100 000 kronor. Han har inte heller haft några större inkomster av kapital, de senaste fem åren handlar det om mellan 275 och 10 000 kronor.

2006, när han var 20 år, hade han ett överskott av kapital på 481 000 kronor.

Viktor Philipson har inte varit gift och han har inga barn. Han är skriven hemma hos sin mamma på Östermalm i Stockholm och äger inga bilar – det enda fordon som står i hans namn är en vit moped, årsmodell 2006.

https://www.instagram.com/p/-LmSzSAEuS/

Byggt hotell i Indonesien

De senaste åren har han dock inte varit hemma i Sverige särskilt mycket – i stället har han tillbringat sin tid på indonesiska Lombok, grannö till Bali. Där har han varit med och byggt upp en hotellverksamhet, något som han flitigt har visat upp på Instagram.

Bilderna därifrån visar en tillvaro fylld av sol, bad och kända vänner – bland annat har den svenske dj-stjärnan Otto Knows varit på besök på Lombok.

Från maj 2018 till april i år publicerade han dock inga bilder alls på Instagram. Publiceringarna kom i gång igen strax efter att han i slutet av mars träffade Carolina Gynning via gemensamma vänner på en restaurang.

– Det var så vackert. Jag känner mig ”wild and crazy”. Det här är den här kärleken som händer i mitt liv just nu. Det var länge sedan jag träffade någon som... Det är som en film hela tiden. Allt är som en film och jag tror att med den här människan skulle det kunna vara som en film alltid, har Gynning berättat i sin podcast.

Expressen har sökt Viktor Philipson. Carolina Gynning vill inte ge några kommentarer om förhållandet utöver sitt inlägg på Instagram. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.