Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Viktor Norén ändrade livet helt – för sina barn

Gustaf och Viktor Norén var med i årets ”Så mycket bättre”.
Foto: OLLE SPORRONG
Viktor Norén och Gustaf Norén i årets ”Så mycket bättre”
Foto: TV4

När Viktor Norén fick veta att han skulle bli pappa ändrade han hela livet för han visste precis vilken typ av pappa han inte ville vara.
I ”Nemo möter en vän” berättar han om livsförändringen och hur han håller liv i relationen med sin fru. 

– Jag försöker på riktigt ta det på väldigt stort allvar. När hon blev gravid med vårt första barn så såg jag det på riktigt som en elitsatsning inför ett OS, säger han i podcasten. 

Bröderna Gustaf, 40, och Viktor Norén, 36, gjorde succé i ”Så mycket bättre” och upplevelsen blev stark för dem båda. 

– Jag kände redan efter första kvällen att jag skulle vilja sitta ner och prata om den i tre, fyra dagar. Det var starka upplevelser. Man kände när man kom hem att man ville reflektera ganska länge över vad det var som precis hände, har Viktor Norén tidigare berättat. 

Men bröderna har också flera syskon – något som gjort att även Viktor Norén själv har önskat sig en stor familj. 

 – Vi var fyra syskon och jag kände från en tidig ålder att jag ville fortsätta leva i den typen av gäng. Alltså skapa sig sitt egna gäng, att leva i en känsla, jag behöver inte ringa någon, jag har mina närmaste här vid mitt bord. Och det har jag verkligen tagit med mig när jag själv blev pappa. Det här är mina barn men det är också mina nya bästa kompisar, berättar han för Nemo Hedén i podcasten ”Nemo möter en vän”. 

”Lifehack med bebis”

Viktor Norén har tre barn: en åttaåring, en femåring och det senaste tillskottet kom i somras. 

– Det är ett otroligt lifehack att skaffa en bebis nu, säger Norén och förklarar att de äldre barnen har hjälpt till en hel del och tagit ansvar för sitt nya syskon.  

– Livet är mycket, mycket enklare nu än vad det var med två barn. Jag är beroende av bebisar, det är svårt att sluta med dem. Att han inte kommer vara bebis snart, det äter upp mig, fortsätter han. 

Så får Viktor Norén kärleksrelationen att hålla 

Mamma till barnen är hans fru Johanna Norén, 37, och deras relation fungerar utan gnissel, enligt Norén. 

– Den är väldigt, väldigt bra. Jag tror att det är ett arv från mamma och pappas relation och även från hennes föräldrars relation. Och vi vårdar den. Jag försöker på riktigt ta det på väldigt stort allvar. När hon blev gravid med vårt första barn så såg jag det på riktigt som en elitsatsning inför ett OS för jag ville verkligen inte bli en pappa som blir trött, så trött att det äter upp hans liv. Så jag slutade röka, började ta hand om mig själv. Jag fysiskt elittränade på riktigt. Jag ville varje morgon vakna före min bebis och ”kom igen då, gå upp då. Jag är klar, jag har varit uppe i en timme”. Jag ville inte bli den där föräldern som åldras tio år på två år där barnet sitter i sängen och ”pappa vakna då”. 

Sedan Viktor Norén fick sina barn har han mer energi. 

– Det är det det handlar om, om du har energi så kan du vårda alla relationer du har. För om du blir trött så kan du inte vårda någonting för det enda du måste göra då är att sova. Jag är väldigt mån om min energi, att det finns tillräckligt mycket energi för att vårda de relationerna i mitt liv som är viktiga. För jag tror att trötthet är en dödare av relationer. 

https://www.instagram.com/p/Bx8CtxQiSZI/?utm_source=ig_web_copy_link

Förvåningen i ”Så mycket bättre”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.