Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viktor Frisk om pausen: ”Hållit stämningen uppe”

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Under fredagen kom nyheten att artistduon Samir Badran och Viktor Frisk tar en paus.

Ett beslut som vuxit fram under en längre tid, menar Frisk.

– Jag tror att under i alla fall ett års tid så har det varit så att vi hållit stämningen uppe över ytan, säger han. 

Men hur är det egentligen, splittras gruppen?

– Vi splittras egentligen inte, utan lägger det mer lite på paus. Samir kommer satsa på sin mäklarutbildning, och jag kommer satsa på min egen sociala medier-byrå, samt att jag går in i två techbolag, säger Viktor Frisk. 

Gruppen ”Samir & Viktor” sattes samman 2014 när tv-profilen Samir Badran parades samman med dåvarande modebloggaren Viktor Frisk. Sedan dess har gruppen medverkat i Melodifestivalen vid tre tillfällen, släppt 16 singlar och streamats över 270 miljoner gånger på Spotify. 

– Det finns ingen bättre känsla i världen än att stå på scenen och få underhålla en publik, där tror jag att jag talar för oss båda, säger Frisk och fortsätter:

– Jag kommer ihåg när Samir och jag började köra, det var typ sju pers i Sandviken där två stod och buade och två stod och älskade.. Vi älskar våra fans otroligt mycket, vi är så glada över att så många vuxit upp med oss under den här tiden. 

Viktor Frisk: ”Hållit stämningen uppe över ytan”

Men sex års turnerande tillsammans får räcka, och enligt Frisk så är det ett beslut som vuxit fram under en längre period.

– Jag tror att under i alla fall ett års tid så har det varit så att vi hållit stämningen uppe över ytan, men jag tror inte vi har känt så extremt mycket kärlek till vad vi har gjort inom just det området. 

– Jag älskar gruppen ”Samir & Viktor” och jag tycker att Samir och jag har haft en otroligt rolig tid, och jag tror vi väntar en ännu roligare tid, men nu sätter vi allting på hold. Det är lite det jag kan säga just nu. 

Inte bråkat på flera år

Viktor Frisk berättar vidare att gruppen kommer fortsätta existera och att det framför allt är turnerandet som kommer försvinna, därtill utlovar han fler sommarhits från duon.  

– Anledningen är egentligen att vi båda byter bana helt. Vi kommer fortsätta släppa våra sommarhittar som vanligt och vi kommer fortsätta med gruppen ”Samir & Viktor”, men vi kanske inte kommer åka runt och turnera så mycket kommande år. 

Vad är det ni kommer fortsätta göra tillsammans?

– Det kommer komma någon form av någonting. Än på ett tag släpper vi inte Samir & Viktor, det är fortfarande en väldigt rolig produkt att jobba med. 

Vad är det som ligger bakom beslutet?

– Jag och Samir bråkar absolut inte och vi har inte gjort det på flera år. Det var lite bråk när vi var yngre och turnerade så tajt ihop, men i dag så orkar vi inte bråka, vi har blivit för gamla, vi har växt upp, säger Viktor Frisk och skrattar. 

Satsar helt på tech och sociala medier

Medan Samir Badran planerar en framtid som mäklare ser Viktor Frisk en framtid inom sociala medier och techbranschen. 

– Samir kommer satsa på mäklaryrket helhjärtat, vilket jag tycker är 100 procent klockrent. Jag satsar helhjärtat på techbranschen och mitt sociala medier-bolag, säger Frisk. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.