Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vikingarnas återförenades – efter alla bråken

Foto: Johan Carlén / Folkspel / Johan Carlén / Folkspel
Foto: Johan Carlén / Folkspel / Johan Carlén / Folkspel
Foto: Johan Carlén / Folkspel / Johan Carlén / Folkspel

På söndagskvällen återförenades Vikingarna i ”Bingolotto” på TV4.

Frontmannen Christer Sjögren var åter på plats vid mikrofonen – och rörde publiken till tårar när programledaren Rickard Olsson bad honom sjunga bastoner.

– Vi har återupptäckt vår stora låtskatt, säger Christer Sjögren.

Under 2017 återförenades Vikingarna utan Christer Sjögren som ordinarie sångare. Därefter genomgick bandet en turbulent period: Bandets gitarrist Chris Andersen sparkades efter meningsskiljaktigheter med bandets nya sångare Kenneth Wahlberg. 

Dessutom hoppade managern Peo Thyrén av.

Kenneth Wahlberg bekräftade även uppgifter om att det förekommit förinspelad sång på scen, vilket har kritiserats av både publik och experter i dansbandsbranschen.

Uppgifter till Expressen gjorde också gällande att det rådde stora ekonomiska klyftor i bandet. Under de spelningar som Christer Sjögren deltog i fick han 50 000 kronor för en halvtimmes jobb – utöver gaget på 6 000 kronor för varje bandmedlem, som de andra fick nöja sig med.

Vikingarnas starka återförening

I söndagens säsongspremiär av ”Bingolotto” på TV4 återförenades Vikingarna – och återigen stod dansbandsstjärnan Christer Sjögren längst fram på scen.

– Det känns fantastiskt att få spela ihop igen och extra roligt med Bingolotto igen, säger Christer Sjögren.

– Vi ska göra en Norden-turné 2020. Vi siktar på 20-25 spelningar. Vi har återupptäckt vår stora låtskatt, så det kommer bli ett kärt återseende och återhörande för många. Det är roligt att responsen blivit så bra.

John Sarafian, PR-ansvarig på ”Bingolotto”, uttrycker också stor glädje:

– Det känns fantastiskt att få erbjuda Vikingarna i vår säsongsstart, säger han.

Bandet framförde klassiker som ”Leende guldbrunda ögon” – och Christer Sjögren bjöd även publiken på en bonus. På uppmaning av programledare Rickard Olsson tog han sig ner så långt han kunde på tonskalan, vilket fick en person i publiken att brista ut i gråt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.