Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vikingarna återförenas – med Christer Sjögren

Vikingarna återförenas – med Christer Sjögren. Foto: Christoffer Hjalmarsson
Vikingarna. Foto: Lars Andersson
Christer Sjögren. Foto: Ronny Johannesson

Vikingarna återförenas för en kväll, något tidningen Får jag lov var först med att berätta.

Dansbandet kommer att medverka i TV4:s program "Tack för dansen" – efter en lång övertalningskampanj.

– Jag tackade nej, säger Christer Sjögren.

Det var tidningen Får jag lov som först berättade att Vikingarna återförenas.

På sin sajt publicerar dansbandstidningen en artikel om vad de kallar för "det heta avslöjandet" som kommer i tidningens nya nummer.

Får jag lov skriver på sajten att Vikingarna gör en exklusiv återförening, och citerar Christer Sjögren så här:

– Jag ser verkligen fram emot att sjunga med grabbarna igen, säger Christer Sjögren enligt Får jag lov.

När Expressen når Christer Sjögren bekräftar han nyheten. Dansbandet, som lade ned 2004, kommer att återförenas för en kväll i TV4-programmet "Tack för dansen".

 

LÄS MER: Så lever dansbandskungarna i dag

 

Christer Sjögren: "Det kan bli tårar"

– Jag tycker att programmet är bra. Man får spela en hel del låtar. Vi fick välja själva om vi ville spela flera låtar, eller ännu flera låtar. Jag tycker att det ska vara en del musik. Men också att medlemmarna får sitta ned och prata till punkt och berätta litegrann om det som folk naturligtvis är väldigt nyfikna på, hur det var att vara med i Vikingarna när det var som störst, hur det var i studion och vilka relationer vi hade, säger Christer Sjögren.

Christer Sjögren säger att det kommer att bli en känslosam inspelning.

– Det kan ju bli både tårar och jätteskratt. Det hade ju så stor betydelse i våra liv. Det är klart att det kommer bli känslosamma saker. Men jag tror det blir mest glädje.

Programmet spelas in i början av sommaren. Avtalen är inte skrivna, men parterna är överens muntligt, säger Sjögren.

Christer Sjögren berättar att han först tackade nej. Först efter flera veckor av övertalning ändrade han sig.

– Det var ett par veckor av övertalning. Jag tackade nej bara av gammal vana. Vikingatiden ska vara helig och orörd. Men det blir den ju samtidigt ändå. Vi sabbar ju ingenting och åker ut och börjar giga igen. Det här kan vara ett hyllningsprogram till oss själva och vår publik, säger Christer Sjögren.

 

LÄS MER: Dansbanden knäckte deras äktenskap

 

Vikingarna fick ställa krav på TV4

Vikingarna fick också ställa krav på TV4 innan de tackade ja. Gruppen ville bland annat välja låtar själv. Vikingarna har också tagit fram klipp ur karriären som de vill ha med i programmet.

– Ja. De sa: "Kommer ni, så får ni göra vad ni vill". De trodde aldrig att vi skulle gå med på det här. Och det trodde inte vi själva heller. Men varför inte? Det är bara en återförening för en kväll. Men ändå är det en stor grej, säger Christer Sjögren.

Vikingarna lade ner 2004, efter att ha spelat tillsammans sedan 1958. Under åren har bandet sålt över 11 miljoner skivor, och är därmed ett av de mest framgångsrika dansbanden i svensk historia.

Bandet vann priser på Grammisgalan både 1988 och 1991.

Under åren hade bandet olika uppsättningar. Christer Sjögren, bandets frontfigur, blev Vikingarnas sångare 1978, och ersatte då Stefan Borsch.

När bandet lade ner 2004 var inga av originalmedlemmarna med i bandet längre.

TV4 säger att årets säsong kommer att ha flera återföreningar.

"Nytt för den här säsongen är återföreningar och att Vikingarna är ett av de band som ska vara med känns oerhört lyxigt/hedrande och roligt", skriver Lotta Andersson, exekutiv producent.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.