Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vikanders förvandling inför topprollen

Alicia Vikander tränar tillsammans med Magnus Lygdbäck – som lägger upp filmer på förvandlingen på Instragm. Foto: Instagram, Magnus Lygdbäck
I fredags hade filmen "Tomb Raider" svensk biopremiär och Alicia Vikander spelar Lara Croft. Foto: /IBL / /IBL SCOPE FEATURES
Alicia Vikander har berättat att hon fick många ärr och blåmärken under den fysiska inspelningen. Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES / WARNER BROS/PLANET PHOTOS SUPPL

I sju månader har Alicia Vikander förberett sig för rollen som Lara Croft. 

Den förre balettdansösen visar upp en urstark kropp – och nu berättar hennes tränare Magnus Lygdbäck vad som ligger bakom förvandlingen. 

– Dieten är viktigast, viktigare än den fysiska träningen, säger han enligt Page Six. 

I fredags hade filmen "Tomb Raider" svensk biopremiär och Alicia Vikander axlar rollen som den tuffa äventyraren Lara Croft. 

Den vältränade actionhjältinnan har tidigare spelats av Angelina Jolie, men nu har det alltså varit Vikanders tur att träna sig i toppform inför topprollen. 

Och tränat har hon gjort tillsammans med den svenska tränaren och nutritionisten Magnus Lygdbäck. På sin Instagram lägger han upp filmer på Alicia Vikanders träning – där hennes förvandling syns tydligt. 

https://www.instagram.com/p/Bfvnt_QjNOb/?taken-by=magnuslygdback

Träningen inför filmen pågick i sju månader. Enligt hennes tränare handlade de tre första månaderna bara om kosten, skriver PageSix. 

Äter var tredje timme

Nyligen så anordnade Lygdbäck och hans team ett boot camp i Los Angeles för att visa hur Alicia Vikander kommit i form inför "Tom Raider". 

– Fysiskt kan vem som helst träna sig till att bli en superhjälte, säger Lygdbäck enligt Page Six. 

https://www.instagram.com/p/BgT2UkDj2hU/?taken-by=magnuslygdback

”Van vid att träna hårt”

Han menar att dieten är det viktigaste – ännu viktigare än själva träningen. Till sina klienter ger han rådet att äta var tredje timme, undvika socker och snabba kolhydrater. 

– Du kommer märka en stor förändring, både fysisk och mentalt, bara genom att ändra kosten, säger stjärnans svenska tränare Magnus Lydbäck. 

LÄS MER: Alicias avslöjande ord om superformen 

Alicia Vikander har hyllats för sin kropp med tvättbräda och synliga muskler, men hon har berättat att hon fick många ärr och blåmärken under den fysiska inspelningen. 

– Jag är van vid att träna hårt från min balettid, men det här har varit en annan typ av utmaning och träning. Jag älskar den fysiska aspekten i en historia som den här, och jag är väldigt glad över att ha fått göra detta, har Alicia Vikander sagt i Veckorevyn. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.