Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vikander: Fantastiskt roligt att komma hem

Alicia Vikander hann med en blixtvisit till Sverige mellan filminspelningarna.

Stjärnan tycker det är skönt att vara hemma - men tror aldrig att hon kommer vänja sig vid uppmärksamheten.

– Man känner sig lite malplacerad när man hamnar framför alla de här blixtarna, säger hon.

FAKTA

Alicia Vikanders superår

# Bara under 2015 har Alicia Vikander nio filmroller, varav sex är huvudroller.

# Hon har blivit hyllad för sin roll i "The Man from U.N.C.L.E", och brittiska medier storhyllade skådespelaren efter att "Testament of youth" hade haft premiär.

# Alicia Vikanders prestation i "Ex Machina" lär väga tungt när Oscarsnomineringarna ska samlas inför nästa år, enligt tidningen The Guardian.

# Hon medverkar även i "The danish girl" där hon spelar mot Eddie Redmayne, som beräknas ha premiär i januari nästa år.

# Hon är dessutom klar för Tom Hanks-producerade filmen "The Circle", och spelar mot Matt Damon i kommande "Bourne"-filmen.

Det var premiärvisning i Sverige i går kväll för dokumentären om Ingrid Bergman, "Jag är Ingrid", regisserad av Stig Björkman.

Många från Nöjessverige samlades på Dramaten för att hylla en av våra största kvinnliga skådespelare genom tiderna.

Bland andra Eva Dahlgren, Efva Attling, Krister Henriksson, Rikard Wolff, Mark Levengood och Ingrid Bergmans barn var på plats.

– Det är underbart, det är därför vi är här hela familjen, för att stötta filmen, säger Ingrid Bermans dotter, Isabella Rossellini.

Michael Nyqvist, som precis spelat in ”I.T.” med bland andra Pierce Brosnan, var också på galapremiären.

– Jag är ett stort fan av Ingrid Bergman. Det är hennes hållna skådespeleri som jag tycker så mycket om. Hon sa "Nu ska jag jobba, då går jag på semester". Det tänker jag ofta på, nu behöver jag inte vara den som gör fel eller så, säger han.

Och så var Alicia Vikander där, som har gjort stor succé i Hollywood den senaste tiden och normalt bor i London.

När hon klev upp på röda mattan möttes hon av mängder av fans som ville ha en – eller flera – autografer.

 

LÄS MER: Alicia Vikander hyllas av brittiska medier

 

För Expressen berättar stjärnan Vikander att det är skönt att vara hemma i Sverige.

– Det känns fantastiskt roligt, att få chansen att inte bara vara på premiären utan också att få chansen att komma hem i några dagar, säger Alicia Vikander.

Men det blir en blixtvisit.

– Jag är jätteglad att vara hemma, men jag är tyvärr bara hemma i två dagar. Jag önskar att jag hade lite mer tid, men jag åker tillbaka till London och filmar i morgon, säger Alicia Vikander.

Alicia Vikander medverkar också i dokumentärfilmen där hon läser upp stycken ur Ingrid Bergmans privata dagbok, något hon ser som en stor ära.

– När jag fick samtalet från Stig, inte bara när han berättade att han skulle jobba med det här och att han berättade att det nästan är en stor skatt, det var dagböcker och brev. Att få chansen att komma så nära någons liv och berättelse var fantastiskt. Jag ser det bara som en stor ära att jag får vara med familjen och bidra med lite till den här filmen, säger hon.

 

LÄS MER: Alicia Vikander klar för ny Tom Hanks-film

 

Bara det senaste året har Alicia Vikander haft stora roller i succéfilmer som "Ex Machina", "The man from U.N.C.L.E" och "Testament of youth".

Under 2015 gör hon nio filmroller, varav sex huvudroller.

Tidigare i år fångades Alicia Vikander och Hollywoodhunken Michael Fassbender på bild när de pussades. Men kärleken var inte med vid galapremiären av "Jag är Ingrid".

Än har inte Alicia Vikander vant sig vid att få så stor uppmärksamhet, eller att gå på röda mattan.

– Nej, vi stod precis och pratade om det, jag och Stig (Björkman). Vi var i Cannes också och det är precis som här. Man vänjer aldrig helt, man känner sig lite malplacerad när man hamnar framför alla de här blixtarna, säger hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.