Videopremiär:
Say Lou Lou – "Better in the dark!"

Publicerad

Engelska BBC listar svenska Say Lou Lou som ett av de största pophoppen 2014. Nya "Better in the dark" tonar inte ner de förväntningarna.

Expressen fick europapremiären för den blodiga videon - och ett snack med de hajpade systrarna Miranda och Elektra

De anses vara det hetaste som kommer att drabba Storbritannien nästa år. Tvillingsystrarna Elektra och Miranda Kilbey, födda i Australien men uppväxta i Sverige, har precis ut gett sin tredje singel.

I dag släpps även videon till "Better in the dark", regisserad av Magnus Härdner (Ansiktet, Petra Marklund, Oskar Linnros med flera).

Videon är väldigt lyxig och mörk, hur gick tankarna?

– Vi vill skapa någon slags kontrast till den "glada" uptempokänslan låten inger. Musiken låter lättsam men texten är sorglig, så vi ville hitta samma effekt med musikvideon.

Är det blod eller rödvin vi ser er bada i?

– Det får man bestämma själv.

Berätta om det kommande albumet.

– Eftersom att det är vårt debutalbum, kommer det innehålla det allra tidigaste Say Lou Lou-materialet som vi skrev, och albumet i sin helhet kommer ha samma känsla som våra hittills utgivna singlar. På vissa delar av plattan, som kommer att släppas i vår, kommer vi utforska mer av vår rytmiska sida och experimentera lite med våra röster.

Det har snart gått två år sedan ni gav ut er debutsingel, varför har albumet dröjt så länge?

– När "Maybe you" kom ut för ett och ett halvt år sen var det precis i projektets början och vi hade i princip bara två låtar skrivna med Saint Lou Lou, som vi hette då. Eftersom att saker och ting tog fart väldigt fort efter det så har vi skrivit och turnerat samtidigt och försökt utveckla oss så snabbt vi kan.

Är ni en svensk duo? Eller?

– Vi är födda i Australien, uppväxta i Sverige men arbetar mest i England och därför anser vi väl oss själva att vara internationella?

BBC har er på den prestigefyllda listan "Sound of 2014", hur känns det att kliva in i nästa år med den hajpen i ryggen?

– Det är en otrolig medvind och pepp för oss. Att ha BBC bakom oss i England och folk som tror på projektet ger oss lite mer kött på benen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag