Victorias hälsning till årets studenter: ”En milstolpe”

Det här är svenska kungahuset
Kronprinsessan Victoria.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Studentfirandet i år har kantats av restriktioner om att undvika trängsel och hålla avstånd. Här syns studenter på Malmö borgarskola.
Foto: JENS CHRISTIN

Här skickar kronprinsessan Victorias en hälsning till årets alla studenter.

Hon gratulerar – och skriver om corona:

”Trots dessa omständigheter har du nu passerat en viktig milstolpe i livet.”

2020 är ett speciellt år för alla, i och med corona och alla restriktioner det nya viruset har fört med sig.

Inte minst årets studenter har märkt av en annorlunda tillvaro, där de inte har kunnat fira fullt ut. Nu skickar kronprinsessan Victoria ett brev till alla avgående gymnasieelever, för att ”uppmärksamma och gratulera landets nybakade studenter”.

Victorias hälsning: ”En viktig milstolpe”

På Kungahusets officiella Instagram skriver hon:

”Å hela Kungafamiljens vägnar vill jag varmt gratulera dig till att nu ha tagit studenten.

Det har varit en speciell vår i år. Den sista terminen på gymnasiet har inte blivit riktigt så som du, din familj och dina vänner sett framför er. Covid-19-pandemin har påverkat oss alla och kommer sannolikt att fortsätta göra det en tid framöver.

Trots dessa omständigheter har du nu passerat en viktig milstolpe i livet.”

https://www.instagram.com/p/CBQoU-mAea9/

Kronprinsessan Victoria citerar sen ett par rader ur studentsången, om att ”den ljusnande framtid är vår”. Hon fortsätter sitt brev:

Annorlunda Victoriadag 2020

”Så lyder Studentsången, som tonsattes av min farfars farfars farbror prins Gustav och som i mer än 150 år har sjungits av ungdomar på väg ut i vuxenlivet.

Jag hoppas att du kan ta fasta på de raderna och se ljust på det som ligger framför dig. Allt det du har lärt dig under din skolgång har du nu med dig ut i livet och det ligger till grund för din framtid.”

Kronprinsessan avslutar sin hälsning med att önska ”all lycka och välgång i den ljusnande framtid – som är din”.

Victorias egen kalender är rensad framöver. Efter den 10 juni finns bara en punkt: hennes födelsedag den 14 juli. I år anpassas dock firandet, och kronprinsessan kommer inte att möta allmänheten för att gratuleras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.