Victorias födelsedagshälsning till svenska folket

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kronprinsessan Victoria skickar en födelsedagshälsning till svenska folket.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria under förra årets firande.
Foto: SUVAD MRKONJIC / TT / TT NYHETSBYRÅN

I kväll firas kronprinsessan Victoria i sedvanlig ordning på Öland. 

Men firandet i sig kommer att se annorlunda ut – och nu skickar kronprinsessan Victoria en födelsedagshälsning till svenska folket. 

– Om jag får önska mig en sak på min födelsedag så är det detta: att vi tillsammans gör allt vi kan för att fortsätta hålla i, hålla ut och hålla avstånd, säger hon i en videohälsning

Kronprinsessan Victoria fyller 43 år. I år ser firandet annorlunda ut och traditionen med ett stort firande på Öland, med tusentals ölänningar och tillresta, kommer att utebli på grund av coronapandemin. 

Under dagen skickade kronprinsessan Victoria en videohälsning till det svenska folket.  

– I dag brukar det vara en speciell dag i slottsparken här på Solliden, när extra många väljer att komma och hälsa på. Och det är alltid väldigt roligt att komma ut här i parken tillsammans med min familj och hälsa på alla barn och vuxna som har tagit sig hit för att fira tillsammans med oss. Och på kvällen brukar det vara tusentals ölänningar och tillresta som tillsammans hyllar årets Victoria-pristagare, säger hon och fortsätter: 

– I år ser läget tyvärr annorlunda ut. Vi får hitta nya sätt att fira högtider och sommartraditioner och att umgås med släkt och vänner. Och en del saker måste vi helt enkelt vänta med tills pandemin är över.

Uppmanar svenska folket att hålla ut

Kronprinsessan Victoria fortsatte videohälsningen med att uppmana det svenska folket att hålla ut under dessa svåra tider. 

– Den senaste tiden har jag och Daniel haft möjlighet att prata med ett antal anställda i sjukvården, i olika delar av landet. De har berättat om vad de sett och upplevt den här våren och sommaren. De här samtalen har gjort starkt intryck på mig och oss. Så om jag får önska mig en sak på min födelsedag så är det detta: att vi tillsammans gör allt vi kan för att fortsätta hålla i, hålla ut och hålla avstånd. 

– Det kommer fler somrar och förhoppningsvis fler födelsedagar, men kanske aldrig ett viktigare tillfälle än nu att visa varandra omsorg och hänsyn. Sist vill jag tacka för alla födelsedagshälsningar som jag fått och önska alla i Sverige en fortsatt fin sommar.   

https://www.instagram.com/p/CCn5egKgOXk/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.