Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victorias återförening med Silvia – tillsammans igen

Kronprinsessparet tog sällskap av kungaparet på en konstvandring på Djurgården på torsdagen.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria med sina föräldrar.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kungaparet hade med sig hunden på vandringen.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria fick äntligen umgås med sina föräldrar igen.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prins Daniel fryser, medan drottning Silvia pratar med äldsta dottern.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här återförenas kronprinsessan Victoria och prins Daniel med kungaparet – för första gången sedan coronapandemins start umgås kungen och drottningen offentligt med något av sina barn.

De två paren tog en guidad tur på Djurgården för att beskåda konstskulpturer av Alice Aycock.

Med på utflykten var också kungens hund.

Efter att ha hållits åtskilda i flera månader under coronapandemin har nu kung Carl Gustaf och drottning Silvia återförenats med sina barn. 

På torsdagen tog kungen och drottningen sällskap av äldsta dottern kronprinsessan Victoria och hennes prins Daniel, när de gick en guidad konsttur på Djurgården i Stockholm. På konstvandringen beundrade de konstnären Alice Aycocks skulpturer. Det är första gången som de umgås med något av sina barn i offentligt sammanhang sedan coronapandemin bröt ut ordentligt i våras. Kungaparet och kungabarnen har alla varit noggranna med att uppmana att folket följer restriktionerna från Folkhälsomyndigheten, och videochattade med varandra under påsken.

Kungen, som var klädd i beige rock och hatt, hade med sig sin hund på promenaden i höstsolen. Drottning Silvia matchade sin make snyggt i en brun kappa, svarta byxor och en färgglad sjal om halsen.

Kungaparet på promenad.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessans mys med prins Daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel såg ut att ha det mysigt tillsammans, och gick armkrok under delar av den guidade turen. Stilsäkra kronprinsessan hade på sig en vit höstjacka med ett brunt skärp i midjan, något hon matchade med beigea byxor och bruna läderskor. Prins Daniel satsade på sin signaturklädsel – kostym med skjorta och slips, och en snyggt skuren mörk rock över det. 

Det var nog tur att hela kungafamiljen klätt sig anpassat för hösten, för det blåste ordentligt emellanåt, och prins Daniel sågs hålla hårt i rockkragen för att hindra de kyliga vindarna.

 

Här överraskas kungaparet av David Batra:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.