Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Victoria Silvstedts sorg efter Hefner

Victoria Silvstedt var en av Hugh Hefners favoriter.
Foto: LISA MATTISSON EXP / LISA MATTISSON EXP
Hugh Hefner har betytt mycket för flera svenskar.
Foto: KRISTIAN DOWLING / AP TT NYHETSBYRÅN
Elena Belle, tidigare Natacha Peyre
Foto: JOHAN JEPPSSON WWW.PHOTOGRAPHER. / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN
Elita Löfblad fick posera i Playboy
Foto: OLLE SPORRONG
Bingo Rimér.
Foto: EXPRESSEN

Hugh Hefner har gått bort, vid 91 års ålder.

Playboy-ikonen har betytt mycket för flera svenskars karriärer, och har flera gånger främjat modeller från Sverige.

– Jag hade inte den lyckan tyvärr (att bli hans flickvän). Jag försökte verkligen men han ville inte ha mig. Jag fick Playmate of the year-titeln i stället, har Victoria Silvstedt tidigare sagt om Hugh Hefner.

Playboy-grundaren Hugh Hefner har gått bort, 91 år gammal. Han efterlämnar sig tre söner och en dotter.

Nu sörjs Hugh Hefner av kända personer världen över. 

Victoria Silvstedt skriver ett hyllande inlägg på sin Instagram

"Må du vila i frid Hugh Hefner. Mannen som levde sitt liv till det yttersta. Du kommer vara saknad" skriver Victoria Silvstedt.

https://www.instagram.com/p/BZk_jJvhh1L/?hl=sv&taken-by=victoriasilvstedt

Victoria Silvstedt blev världskänd när hon utnämndes till Playmate of the year 1997, och har tidigare berättat att hon ville bli en av Hugh Hefners flickvänner - men att han inte var intresserad.

– Jag hade inte den lyckan tyvärr (att bli hans flickvän). Jag försökte verkligen men han ville inte ha mig. Jag fick Playmate of the year-titeln i stället, har Victoria Silvstedt sagt tidigare.

Svenska fotografen Bingo Rimér, som fick lära sig att bli Playboy-fotograf, och har festat flera gånger med Hugh Hefner, hyllar honom på Instagram.

"Väldigt sorgligt så klart. Men inte heller helt oväntat. Han var ju 91 år gammal och få personer har ju levt ett så långt och innehållsrikt liv som just han har. Han dog ju inte nyfiken" skriver Bingo Rimér på Instagram.


LÄS MER: Playboys grundare Hugh Hefner är död


Natacha Peyre festade på Playboy mansion


LÄS MER: Här är Playboy-ikonen Hugh Hefners liv i bilder


Flera svenska dokusåpastjärnor har också festat med Hugh Hefner och poserat för Playboy. Natascha Peyre, numera Elena Belle i "Svenska Hollywoodfruar", har berättat om fester på Hefners Playboy-mansion. Elita Löfblad, som blev känd i "Big Brother" 2005, fick posera för Playboy.

- Att få posera i samma tidning där Marilyn Monroe en gång vek ut sig känns helt fantastiskt. Det betyder fantastiskt mycket för min karriär. Jag är stolt över bilderna och tycker inte alls att det är fel. Jag står för att jag är en sexig kvinna, har Elita Löfblad sagt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.