Victoria Silvstedts livsändring – efter åren i USA

Victoria Silvstedts livsändring – efter åren i USA
Victoria Silvstedt när hon besökte Saint-Tropez i slutet av juni.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Victoria Silvstedt köper och säljer på börsen dagligen.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Victoria Silvstedt jobbar i dag mycket i Frankrike.
Foto: DKPAR / MEGA TT NYHETSBYRÅN

För tio år sedan slängde Victoria Silvstedt sitt green card.

Hon lämnade USA och flyttade till Monaco – där hon nu lever lyxliv.

– Men jag har fortfarande kvar en lägenhet i New York och i Miami, säger hon i en intervju med Femina.

Modellen och entreprenören Victoria Silvstedt, 46, har bott utomlands en stor del av livet. Men hon försöker besöka Sverige minst två gånger varje sommar. Hon åker då gärna ut i skärgården, berättar hon för Femina.

– Sverige när det är fint väder är helt amazing. Det finns inget bättre! Jag får samma känslor som jag fick när jag växte upp. Jag tycker att det är så skönt att vara ute i Vaxholm, för där bryr sig ingen om mig och jag går bara runt osminkad och i mjukisbyxor. På Ica har ingen någon aning om vem jag är ens, säger hon till tidningen under ett besök i Sverige i början av sommaren.

Har lämnat USA

Victoria Silvstedt kom till USA som 21-åring. Hon levde ut sin dröm och skördade framgångar, både som modell och som skådespelare i filmer och tv-serier.

Numera vistas hon i USA tre månader om året men är inte permanent bosatt. Hon lämnade tillbaka sitt green card för tio år sedan för att i stället söka medborgarskap i Monaco. Där bor hon i dag fem månader om året tillsammans med pojkvännen och mångmiljonären Maurice Dabbah.

– Jag är skriven i Monaco och jobbar mycket med tv och film i Frankrike, Italien och i England. Så när jag började tjäna mycket euro, och efter min skilsmässa, hade jag ingen anledning att åka tillbaka till USA. Då blev det ett naturligt val att flytta till Monaco. Det är precis mellan Rom och Paris, säger hon till Femina.

Flitig investerare

Victoria Silvstedt är också engagerad i det kvinnostyrda företaget Base of Sweden, som gör vegansk, vattenfast foundation.

Mycket av hennes tid går annars åt till börsen – där hon är en flitig investerare.

Efter att ha förlorat hälften av sina sparade pengar vid kraschen 2008 sparkade hon sina ekonomiska rådgivare. Sedan dess sköter hon sina affärer själv. Varje dag följer hon utvecklingen på börserna i Europa, USA och Asien.

– Det är klart att det finns en viss stress, men det är adrenalinkicken som är det roliga. När man ser att en aktie helt plötsligt ökar med 50 procent. Då är det ’I’m selling. Now I’m going shopping’, säger hon till Femina.

Se bilderna inifrån Brooklyn Beckhams miljonvilla

Skulle du vilja flytta utomlands?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.