Victoria Silvstedts brytning med vännen Melania Trump

Victoria Silvstedt
Foto: /IBL / /IBL
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: JOHN MINCHILLO / AP TT NYHETSBYRÅN

De lärde känna varandra som unga modeller i Paris, och bodde till och med tillsammans.

Nu avslöjar Victoria Silvstedt varför hon inte längre pratar med Melania Trump – och nya detaljer om deras vänskap.

– Vi tog oss framåt tillsammans trots allt. Melania gifte sig med Trump, hon som var så enkel blev en riktig prinsessa med sina lyxhus och privatjet, säger Victoria Silvstedt i sitt "Sommar i P1".

Som tonåring valde Victoria Silvstedt att testa vingarna som modell, och flyttade över sommaren från Bollnäs till modehuvudstaden Paris. Hon fick då höra att de flesta gav upp och flyttade hem igen.

Där fick hon först bo i en nedgången, illaluktande lägenhet – innan hon fick hjälp av sin agentur att byta upp sig till en lite bättre. I den nya lägenheten fick Victoria Silvstedt en ny rumskompis.

– Hon pratade med stark öststatsaccent. Hon var otroligt smal och lite blek. Hon var också en kämpe, väldigt målinriktad, seriös, professionell och övertygad om att hon skulle "make it". Hon hette Melania Knaust då. Hon gifte sig sedan, och heter numera Trump i efternamn, och tituleras USA:s "first lady". Ingen av oss har gett upp och flyttat hem, berättar Victoria Silvstedt i sitt "Sommar i P1"-program.


LÄS MER: Victoria Silvstedt okända förflutna med presidentfrun


Dagarna i Paris tillbringades åt att gå på olika modellcastings, och på kvällarna åt rumskompisarna Victoria Silvstedt och Melania Knaust ofta tonfisksallad. När de råkade äta för mycket" var de noggranna med att träna hårdare, och sprang upp och ner i trapporna i huset, vilket fick Silvstedts mamma att oroa sig för dotterns hälsa, berättar den svenska modellen i "Sommar i P1".

Därför tappade Silvstedt kontakten med Trump

Victoria Silvstedt konstaterar också att både hon och Melania lyckades få det framgångsrika liv de drömde om tillsammans, om än på olika sätt och varsitt håll.

– Vi tog oss framåt tillsammans trots allt. Melania gifte sig med Trump. Hon som var så enkel blev en riktig prinsessa med sina lyxhus och privatjet. Vi har gått en lång väg.

Men när Victoria Silvstedt träffade en pojkvän i Paris och flyttade in med honom i stället, var det inte lika lätt att hålla liv i vänskapsrelationen med Melania Knaust, som när de hade bott ihop.


LÄS MER: Silvstedt om Trump: "Så himla läskig"


Silvstedt förklarar också i sitt "Sommar i P1"-program varför hon till sist gled ifrån Melania Knaust, den framtida presidenthustrun till Donald Trump.

– Förlorade kontakten lite med Melania när jag började resa och jobba runtom i världen, säger hon i sommarpratet.

När Silvstedt senare flyttade över Atlanten för ett kontrakt med Playboy, blev det slutet för de unga modellernas vänskap.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.