Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Victoria Silvstedt: ”Vill gärna ha barn, men inte nu”

Victoria Silvstedts livsändring – efter åren i USA
Victoria Silvstedt.
Foto: DAVID FISHER/BAFTA/SHUTTERSTOCK / DAVID FISHER/BAFTA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Victoria Silvstedts nya dokumentär.
Foto: Bingo Rimér / Discovery+

Victoria Silvstedt har ett gediget cv. 

Supermodell, artist, skådespelare, programledare och numera börshaj.

I den nya dokumentären ”Victoria Silvstedt: En gränslös historia” får tittarna följa med från barndomshemmet i Bollnäs till entreprenörslivet i Monaco.

För Expressen berättar hon om förväntningarna på dokumentären och insikten under coronapandemin.

– Jag tror det var en omstart för många, säger Victoria Silvstedt. 

I början av 1990-talet inledde Victoria Silvstedt, 47, sin karriär som modell och det tog inte lång tid innan framgångarna avlöste varandra.

I den nya dokumentären ”Victoria Silvstedt: En gränslös historia” berättar hon om karriären som supermodell och vändningen som gjorde att hon började med aktiehandel.

– Jag vill visa lite vad jag gör just nu, att jag kanske blivit lite mognare. Folk kanske fortfarande tror att jag bor i LA och gör lite skådespel och modellande, så det är mer att jag vill visa vad jag gör nu, säger Victoria Silvstedt om dokumentären till Expressen.

– Och att det inte är så lätt ute i världen när man kommer ut dit som tonåring. Blond och naiv och tror att allting är vackert och lätt. Jag har inte fått allting på röda mattan, från början, utan att jag har fått jobba hårt och kämpat.

Förutom aktiehandel har Victoria Silvstedt även investerat i skönhetsföretaget Base of Sweden. Dessutom skriver hon på en självbiografi som släpps till våren.

– Jag känner hela tiden att det är något mer jag kan göra och jag vill hela tiden försöka utmana mig själv och prova på något nytt och göra något mer. Jag är nästan aldrig nöjd med mig själv i min professionella värld.

”Händer det så händer det”

Det senaste året med coronapandemin har Victoria Silvstedt tillbringat dels i Sverige för att umgås med sina föräldrar, men var även på ön St. Barths i Karibien i tre månader.

Hon menar att pandemin fick henne att tänka med på vad som är viktigt i livet.

– Jag tror det var en omstart för många, när man har en kris. För mig blev det mer familjen, jag ville vara mer och mer med dem för ”you never know”.

Till vardags bor hon i Monaco och lever med pojkvännen Maurice Dabbah. De har inga gemensamma barn, men Victoria Silvstedt menar att det inte är helt uteslutet i framtiden – även om hennes barntankar ändrades lite under pandemin.

– Händer det så händer det. Men ändå känner jag ”thank god I have the freedom” nu när det var lockdown med covid, att jag inte hade småbarn. Jag bara drog i väg i tre månader, jag vill gärna ha barn, men inte nu. 

– Min pojkvän har tre barn och jag är alltid med familjen. Antingen med hans familj eller min familj, så jag har hela tiden familj runtomkring mig så jag känner mig så otroligt tillfreds ändå även fast jag inte har mitt eget barn.

”Victoria Silvstedt: En gränslös historia” går att strömma på Discovery+.

Så förlorade Victoria Silvstedt hälften av sina pengar

Ur arkivet: Victoria Silvstedt gästar Direkt med Niklas Svensson


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.