Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria i tysk design igen – på galamiddag

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kronprinsessan Victoria strålade på årets första representationsmiddag på Slottet.På huvudet bar hon Karl Johan-diademet, även kallat sexknappsdiademet.
Foto: David Sica
Den tvåfärgade klänningen kommer från en av tyska Escadas tidigare kollektioner. En persikofärgad kjol, grått livstycke och markerad midja.
Foto: Patrik C Österberg All Over Pre
Klänningen bakifrån.
Foto: David Sica
Victoria bar en glittrande kuvertväska som matchades med ett störra armband.
Foto: David Sica
Klänningen har Victoria burit förut. Här i samband med bröllopet mellan furst Albert och Charlène i Monaco 2011.
Foto: Steph / Potier / Visual Press Agency
Även prins Daniel och prinsessan Madeleine var på plats på Slottet under onsdagskvällen.
Foto: Patrik C Österberg All Over Pre
1 / 7

Kronprinsessan Victoria har en särskild plats i många tyskars hjärta - det märktes inte allra minst under kronprinsessparets Tysklandsresa ifjol.

Med tanke på de klädval hon gör verkar kärleken vara besvarad.

På årets första representationsmiddag på Slottet bar Victoria en klänning från tyska Escada.

Kronprinsessan Victoria klär sig gärna och ofta i svensk design. Men det finns ett utländskt märke som ligger henne extra varmt om hjärtat.

Tyska Escada.

När det under onsdagskvällen var dags för årets första representationsmiddag på Slottet föll valet på en persikofärgad och grå klänning från modejätten.

Klänningen är en favorit i den kungliga garderoben och Victoria bar den även när furst Albert gifte sig med sin Charlène i Monaco 2011.

Victoria populär i Tyskland

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Hamburg, Düsseldorf och Essen för ett år sedan möttes de av mycket kärlek från tyskarna.

- Hon är även vår prinsessa. Ni ska vara så stolta över henne. Någon bättre kommer ni aldrig att få, säger Barbara Ritell från Essen.

På huvudet bar Victoria Karl Johan-diademet.

Läs mer om kungliga diadem och tiaror HÄR.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.