Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria gör modesuccé i trendiga rutor: ”Elegant”

Även under besöket i Gävle bar kronprinsessan rutigt.
Kronprinsessan Victoria besöker Fritidsbanken i Sandviken på fredagen.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Kronprinsessan Victoria bar rutigt för andra gången på en vecka.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på torsdagens möte med Svensk scenkonsts verkställande direktör och Teaterförbundets för scen och film förbundsdirektör.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Höstens stora trend är rutigt – och kungahuset är inte sena på bollen.

I veckan har kronprinsessan Victoria burit inte mindre än två helrutiga kostymer. 

– Kronprinsessan bär upp mönstret väldigt bra, säger Expressens modeexpert Elin Slättberg. 

I veckan har kronprinsessan varit trendigare än någonsin. Under ett möte i Stockholm på torsdagen bar hon blårutig kostym, som hon matchade med brun väska och skor i samma kulör. 

– En av höstens stora modetrender är rutigt och kronprinsessan bär upp mönstret väldigt bra i sina två härliga kostymer, stilfullt och elegant, säger Elin Slättberg.

Kronprinsessan Victoria har en förkärlek för svenska märken 

Men hennes trendsäkra modeval vecka slutade inte på torsdagen. På fredagen bar hon återigen en rutig kostym – från det svenska märket ”By Malina”. 

– Victoria har en förkärlek för svenska märken och den här gången är inget undantag då hon valt den här röda kavajen med svarta rutor från ”By Malina”, säger Elin Slättberg. 

Prinsessorna i det svenska kungahuset är kända för att sätta fokus på skandinaviskt mode. De väljer ofta framför allt svenskt – så även under 2020. 

Kronprinsessan Victoria bar en rutig kostym från det svenska märket ”By Malina”.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Kronprinsessan matchade med en brun väska.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Till den blårutig kostymen bar hon bruna skor.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Kronprinsessan Victoria och prins DanielFoto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

I augusti invigde kronprinsessan modeveckan med ett inspirerande tal.

– Som bärare av svenskt mode är jag glad att välkomna er alla till den nya digitala modeveckan, en ny modevecka för en ny tid, inledde hon sitt öppningstal.

”Oroad över att tiden snart rinner ut”

Kronprinsessan lyfte i sitt tal hur covid-19 har ritat om kartan för hur vi lever, kommunicerar och gör business. Samtidigt måste vi begränsa miljöpåverkan.

– Som ambassadör för Agenda 2030 är jag oroad över att tiden snart rinner ut. Kära modeindustri och representanter – jag tror ni håller med mig om att högkvalitativt mode handlar om mer än att tillfredsställa ögat.

– Jag hoppas att den svenska modeindustrin kan vara ett exempel för att inspirera resten av världen.

Se mer: Kronprinsessans corona-uppmaning: ”Står väldigt nära”

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte ambulanssjukvården i Region Stockholm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.