Victoria Beckham har hamnat i blåsväder efter att hon publicerat en bild på sin ridande dotter Harper på Instagram. Foto: GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURESVictoria Beckham har hamnat i blåsväder efter att hon publicerat en bild på sin ridande dotter Harper på Instagram. Foto: GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Victoria Beckham har hamnat i blåsväder efter att hon publicerat en bild på sin ridande dotter Harper på Instagram. Foto: GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Victoria och David Beckham. Foto: EUAN CHERRY / PHOTOSHOT B21Victoria och David Beckham. Foto: EUAN CHERRY / PHOTOSHOT B21
Victoria och David Beckham. Foto: EUAN CHERRY / PHOTOSHOT B21
Victoria Beckham, 43, delade i veckan med sig bild på sin dotter Harper, 6, när hon var ute och red. Foto: InstagramVictoria Beckham, 43, delade i veckan med sig bild på sin dotter Harper, 6, när hon var ute och red. Foto: Instagram
Victoria Beckham, 43, delade i veckan med sig bild på sin dotter Harper, 6, när hon var ute och red. Foto: Instagram

Victoria Beckhams bild rör upp känslor

Publicerad

Victoria Beckham har hamnat i blåsväder efter att hon publicerat en bild på sin ridande dotter Harper på Instagram.

Bilden har uppmärksammats på grund av en detalj på hästen som en del av följarna anser vara smärtsam – samtidigt stöttas hon av andra fans.

Enligt Daily Mail riskerar hon nu att få kritik från djurrättsorganisationen Peta.

Victoria Beckham, 43, delade i veckan med sig en bild på sindotter Harper, 6, när hon var ute och red.

”En ridtur i solen", skrev Victoria Beckham till bilden som också taggades med hashtaggen "mammatid".

Men en detalj i den fina familjestunden har rört upp starka känslor bland Spice Girls-stjärnans 19 miljoner följare på Instagram.

Hästen som dottern rider på har en krona inrakad i pälsen bakom sadeln, och detaljen har fått stor uppmärksamhet. Flera fans kommenterar ingreppet på hästen och påstår att det är en smärtsam procedur för djuret att få den typen av smyckningar – samtidigt som andra menar att det är en rakning som inte är farlig för djuret och stöttar Victoria Beckham.

Bilden har uppmärksammats på flera håll och enligt Daily Mail riskerar nu Victoria Beckham att djurrättsorganisationen Peta kommer att reagera.

 

https://www.instagram.com/p/BhcTFQolvU2/?taken-by=victoriabeckham

 

LÄS MER: Ilskan mot Katie Price efter bilden på ponnyn 

Katie Price fick för kritik för sina hästar

Glamourmodellen Katie Price, som ofta visar upp sin familjs liv tillsammans med hästar, fick för två år sedan liknande kritik riktad emot sig efter att hon visat upp hur hon rakat olika mönster i hästarnas päls.

Bilderna fick stor uppmärksamhet och djurrättsorganisationen Peta kritiserade modellens tilltag.

– En oerfaren hästskötare kan lätt skada en häst med klipparen, vilket kan orsaka skärsår. Att klippa mönster i en hästs päls handlar om mänsklig fåfänga, och reducerar smarta, känsliga hästar till leksaker. Om Price vill raka hjärtan och diamanter i någons hår föreslår vi att hon gör det med sitt eget huvud och låter hästarna vara, sa Mimi Bekhechi, brittisk chef för organisationen till tidningen Mirror då.

 

https://www.instagram.com/p/BEl1GDsyR08/?taken-by=officialkatieprice
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag