Victoria, 27, dricker vännens blod i ritual

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Victoria lever som viktoriansk goth
Foto: Kanal 5
Victoria tappar vännen Valdemar på blod
Foto: Kanal 5
Vicotira dricker blodet
Foto: Kanal 5

Victoria, 27, har skaffat vampyrtänder.

I premiäravsnittet av Kanal 5:s "Outsiders" firar hon sina nya gaddar – med att dricka blod.

– Att dricka blod är ju någonting starkt förknippat med en mysig och harmonisk stämning, säger hon i avsnittet.

Men nu hävdar Victoria Lovelace, som hon kallar sig, att produktionsbolaget pressade henne att dricka blodet.

För fyra år sedan blev Victoria Eriksson, 27, känd genom sin medverkan i "Top Model Sverige". Nu återvänder 27-åringen till tv-rutan. I säsongspremiären av Kanal 5:s "Outsiders" berättar Victoria Eriksson, som också kallar sig själv för Victoria Lovelace, att hon ser sig själv som en viktoriansk goth med fokus på 1800-talet och vampyrism.


LÄS MER: Gävletjejen vill se ut som en seriefigur


Victoria Eriksson berättar också att hon länge drömt om att ha vampyrtänder. Därför besöker hon och en vän en tandläkarmottagning som gör hörntänderna längre och spetsigare med hjälp av förstärkning och sedan slipning.

– Det är ju absolut hela utseendet, berättar vännen Valdemar, som också har egna vampyrtänder.

Han fortsätter:

– Tänderna är en så viktig social grej för folk att se.


Victoria firar med att dricka vännens blod

De nya vampyrtänderna firas sedan med en viktoriansk ritual där Victoria och Valdemar skålar i blod.

– Att dricka blod är ju någonting starkt förknippat med en mysig och harmonisk stämning. Väldigt intimt att någon kan tänkas ge mig någonting som är så intimt och sensuellt som blod, säger Victoria i programmet och fortsätter:

– Jag ser att någon kan tänka sig ge mig blod det ligger högre hos mig i en sexuell handling än vad vanligt sex gör, det ligger ju högre.


LÄS MER: Kontroversiella tv-programmet tillbaka


Men nu hävdar Victoria Eriksson att produktionsbolaget pressade henne att dricka blodet.

– De pressade mig för de ville verkligen ha den där scenen. De ville väl visa att jag skulle kunna göra något sådant men jag skulle aldrig göra det under press och på det sättet som de pressade mig att göra. Att dricka blod r inget jag känner för att göra i tv, det är mer en sensuell grej som man gör på tu man hand.

Victoria Eriksson tycker inte att hon porträtteras korrekt i "Outsiders".

– Jag porträtteras som en renodlad vampyr och det är jag inte. Visst har jag en dragning till vampyrer men det är inte så att jag dricker blod varje fredagskväll eller låter min vän skära sig för att jag ska få blod, så ser det inte ut i mitt liv.


LÄS MER: Vampyrer – på film och i verklighet 


När Expressen når Kanal 5:s presschef Dan Panas tillbakavisar han kritiken.

– Kanal 5 beklagar om Victoria inte är nöjd med hur hon framställs. Att dricka några droppar blod från någon som betyder mycket för en presenterade Viktoria själv som den högsta kärlekshandlingen för tv-teamet och det pratar hon också själv om i programmet. Den här ritualen var någonting som man ville visa eftersom att den är ett betydelsefullt inslag i hennes liv och livsstil. "Outsiders" är ju ett program om alternativa livsstilar, säger han.

Dessutom visar det sig att det är fejkblod som Victoria Eriksson dricker i programmet.

– Man fick helt enkelt inte fram blod så att det blev synligt men för att ändå kunna visa den här ritualen som Victoria beskrev som så betydelseful så valde produktionsbolaget att illustrera den på ett annat sätt. Det handlade inte om att förstärka eller förbättra historien utan om att förtydliga hur den här ritualen går till, enligt produktionsbolaget.

"Outsiders" sänds torsdagar 21.00 i Kanal 5.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.