Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Viaplays drag när Telia-kunder tappar kanaler – skjuter på prishöjning

Samtalet mellan parterna havererade.
Förhandlingarna med Telia och Viaplay har sedan tidigare strandat.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
Nu skjuter Viaplay fram sin planerade prishöjning.
Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Vid midnatt släcks Viaplays kanaler ner för Telias kunder.
Foto: RAFAEL HENRIQUE/SOPA IMAGES/SHUTTERSTO / RAFAEL HENRIQUE/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERST

Nu har Viaplays kanaler släckts för Telias kunder. 

Parterna har inte kommit överens om ett nytt avtal och därmed försvinner mängder av kanaler för tittarna.

Samtidigt har Viaplay meddelat att man skjuter upp sin planerade prishöjning på det största sportpaketet – de som blir av med kanalerna har till 5 oktober att teckna Viaplay till det gamla, lägre priset.

Telia och Viaplay når inget avtal. Vid midnatt, natten mot lördag, släcks Viaplays kanaler ned för Telias kunder. 

Några förhandlingar har inte pågått på länge, har Viaplays presschef Roberta Alenius tidigare sagt. Något hon vidhöll på fredagen.

Är det noll procent att det löser sig i elfte timmen?

– Telia har haft många månader på sig. Nu är det passé, där finns ingenting nytt att säga. Nu är det viktigt att man som Teliakund ser sig om efter alternativ.

Sportpaketet Viaplay total, där bland annat Premier League ingår, skulle nu ha prishöjts med 100 kronor till 549 kronor. Men Viaplay skjuter efter de strandade förhandlingarna upp prishöjningen till 5 oktober.

– Vi skjuter på det för att ge Teliakunder möjlighet att signa upp sig, säger Roberta Alenius.

Telias presschef Roija Rafii skriver i en kommentar på fredagseftermiddagen:

”Inget nytt har hänt. Vi har hela tiden haft som mål att nå ett nytt avtal. Vi har erbjudit väsentligt mycket mer betalt än tidigare år, och vi har jobbat in i det sista och presenterat alternativa vägar fram för att nå i mål.”

Telia: De är inte intresserade

Hon säger att Telia erbjöd sig att betala Viaplay mer än vanligt i kommande månad oktober för att Teliakunderna skulle få behålla kanalerna.

”Dessutom erbjöd vi Viaplay möjlighet att sända UEFA Champions League till deras kunder under oktober – helt utan kostnad. De sa nej. De är inte intresserade. Det är oerhört olyckligt hur detta nu påverkar våra kunder och det är vi ledsna för. Vår dörr står fortsatt öppen om Viaplay vill återuppta diskussionen med oss.”

Telia har tidigare meddelat att man kommer att kompensera sina kunder för de förlorade kanalerna. Exakt hur är oklart.

”Nu har vi i stället maxat våra tv-paket med nytt attraktivt innehåll och frivisning av en mängd kanaler, allt från sport till film och serier för båda stora och små. Vi uppdaterar våra kunder på telia.se/tvinfo om vi har något nytt att berätta och om läget skulle förändras.”

LÄS OCKSÅ: Det här gäller för dig som drabbas

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.