Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Viaplay förnyar Camilla Läckbergs ”Strandhotellet” – får säsong 2

Samuel Fröler i ”Strandhotellet”, som har premiär 7 mars på Viaplay.
Foto: Viaplay Group
Foto: Karin Törnblom/TT / Viaplay Group

Camilla Läckbergs krimkryddade såpa ”Strandhotellet” har premiär 7 mars. 

Inför premiären bekräftar Viaplay Group att serien redan förnyats och får en andra säsong.  

– Jag har verkligen engagerat mig i de här karaktärerna och dramatisk spänning med täta intriger i kuststäder är ju något av min specialitet, säger Camilla Läckberg. 

Det var i augusti som Viaplay Group meddelade att man gett grönt ljus till ”Strandhotellet”, en ny serie av Camilla Läckberg. 

Beskedet kom efter att Läckbergs ”Lyckoviken” under fyra säsonger varit en av Viaplays mest sedda nordiska originalserier. 

Nu bekräftar Viaplay Group att ”Strandhotellet” förnyats för en andra säsong – detta inför premiären av första omgången avsnitt 7 mars. 

– Mottagandet av ”Lyckoviken” på Viaplay var överväldigande och ett bevis på att detta är en genre som publiken längtat lika mycket efter som jag, säger Camilla Läckberg i en kommentar och fortsätter: 

– Det är en underdrift att säga att jag nu är väldigt spänd på premiären av ”Strandhotellet”. Jag har verkligen engagerat mig i de här karaktärerna och dramatisk spänning med täta intriger i kuststäder är ju något av min specialitet. 

Så blir ”Strandhotellet” på Viaplay

”Strandhotellet” beskrivs som en krimkryddad såpa. Samuel Fröler spelar rollfiguren Werner Gyllenmark, hotellägare och patriark i en av två rivaliserande familjer. Vid sin sida har han Marianne Mörck och Jenny Ulving McCabe. 

Serien handlar också om familjen Grip, med rollfiguren Egil Grip i spetsen. Han spelas av Dennis Storøi och är ”bitter fiende med Werner Gyllenmark” och dessutom sambo med Weners exfru Marianne, spelad av Irina Eidsvold Tøien. 

Det skaver förstås även med Egils dotter Julie, spelad av Sofia Karemyr: ”Egil värderar Julie högt och skäms därför över hemligheterna han håller för henne. Han försöker göra rätt för sig, men när hans många dolda sidor kommer ifatt honom blir allting till en dödlig oreda.”

Sofia Karemyr i ”Strandhotellet”.
Foto: Viaplay Group
Samuel Fröler och Jenny Ulving McCabe.
Foto: Viaplay Group
Dennis Storhøi och Irina Eidsvold Tøie.
Foto: Viaplay Group

Lovisa Löwhagen och Jakob Vasell är huvudförfattare för ”Strandhotellet”.  Serien produceras av Creative Society Production med Jenny Grewdahl som producent och Kristoffer Graci som exekutiv producent. Lotta Dolk är Exekutiv producent för Viaplay Group. 

Camilla Läckberg om framgångarna med ”Lyckoviken”: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.