Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Vi tävlar i osunt snäva skönhetsideal"

<p>Finalen gick helt fel.</p>Foto: John Locher
Miss Colombia utsågs först till vinnare i Miss Universum.Foto: John Locher
Anne-Sofie Näslund skriver om skönhetstävlingen. Foto: Axel Öberg

KRÖNIKA: När man trodde att Miss Universum inte kunde bli värre gör tävlingen plötsligt skäl för sitt namn.

Fel skönhetsdrottning koras, Twitter går bananas – och skadegladast är nog Trump.

Åh vad jag hoppades att hela tävlingen skulle självdö när det stormade i höstas.

Veckans hiss och diss

HISSAR:

Tina Frey och Amy Poehler som i lördags gjorde comeback i Saturday Night Live som Sarah Palin och Hillary Clinton. Utanför NBC:s studio tältade folk för de åtråvärda biljetterna. Faktiskt helt rimligt.

DISSAR:

Årets mest tragikomiska nyhet: Var tredje republikan säger att de stöder förslaget att bomba Agrabah. Det är bara det att Agrabah är det fiktiva landet i Disneyfilmen ”Aladdin”.

VI SÅG:

Donald Trump efter debatten i Las Vegas. Miljardären styrde och ställde med reportrar, livvakter och medarbetare som om det gällde dokusåpan ”The Apprentice” och någon snart skulle få höra ”You're fired”.

 

PSSST...

"Star Wars"-febern fortsätter. Biljettförsäljningen slog som väntat rekord och genererade drygt 2 miljarder kronor, 250 miljoner mer än Jurassic World, bara under den amerikanska premiärhelgen och i New York går vuxna män utklädda till Stormtroopers. Desto mer otippat – att presidentkandidaten Hillary Clinton avslutade debatten i New Hampshire med orden ”god natt och ”may the force be with you”.

Kommer ni ihåg turerna? Presidentkandidaten och miljardären Donald Trump som ägde rättigheterna kallade mexikaner för våldtäktsmän, vilket fick den spansktalande tv-kanalen Univision att riva kontraktet.

Trump stämde dem på 4,3 miljarder kronor och där kunde 63 års tv-historia ha gått i graven.

Tack och hej.

”Det är 2015” som Kanadas nya premiärminister Justin Trudeau sa när han fick frågan varför han satsade på en jämställd regering.

Det är 2015, men vi tävlar i osunt snäva skönhetsideal och drar kvinnofientliga skämt om dem som gör bort sig i intervjudelen.

Istället sålde Trump vidare rättigheterna och i söndags var det dags för direktsänd final. Innan dess hade Japans kandidat näthatats för att ena föräldern är afroamerikan och en annan diskats efter att ha twittrat åsikter om muslimer som en annan Trump.

Sa fel i Miss Universum

Och så händer det: Rutinerade programledaren Steve Harvey korar Miss Colombia när det är Miss Filippinerna som ska ha kronan.

Stackars, stackars Harvey, skriver Twitter. ”Fortsätt tro på dig själv” peppar basketstjärnan Magic Johnson. "Hur många har inte gjort ett misstag?! Allvarligt, skratta inte för högt. Karman kan höra dig" skriver New York Times-kolumnisten Charles M. Blow.

Om vi säger så här – så lät det inte den gången en otroligt nervös deltagare i undertävlingen Miss Teen försökte förklara varför så många amerikaner inte kunde peka ut USA på en karta och blev ett Youtube-fenomen.

Så vitt jag minns var det ingen som tänkte på karma då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.