”Vi eller aldrig”-parets kritik mot SVT:s klippning

Ett av Felicia och Matteos bråk
Felicia Malm, 21, och Matteo Davenell, 21, har utmärkt sig i serien ”Vi eller aldrig”.
Foto: Privat
Paret ifrågasätter nu klippningen av dokusåpan.
Foto: Privat
”Många tror att jag är en arg person”, berättar Felicia Malm.
Foto: Privat

Det har varit stormigt kring Felicia Malm och Matteo Davenells relation i SVT:s ”Vi eller aldrig”. 

Nu ifrågasätter paret klippningen av serien – efter kritiken från tittarna. 

– Många tror att jag är en arg person, berättar Felicia Malm. 

I SVT:s nya dokusåpa ”Vi eller aldrig” har par i kris flyttat ner till Malta för att ta reda på om de har en framtid ihop. 

Två deltagare som det har varit mycket fokus på i programmet är Matteo Davenell, 21, och Felicia Malm, 21 – som ofta hamnar i heta diskussioner och bråk. 

– Jag var mig själv. Jag kan inte reglera vilka känslor jag visar, säger Felicia Malm. 

Felicia och Matteo under inspelningen av ”Vi eller aldrig”.
Foto: Privat

”Kritiken gör verkligen ont” 

Nu kritiserar paret programmets klippning – efter att Felicia fått kritik för sitt agerande i serien. 

– I sin helhet har de klippt intressant och väldigt bra men de framställer inte hela bilden om varför saker är som det är, säger Felicia och fortsätter:

– Det har inte känts som jag har framställts på rätt sätt, vad jag har märkt från kritiken jag fått från folk. Saker är inte alltid som man tror även fast man tror att man har en rättvis bild.

Matteo Davenell håller med Felicia och menar att vissa scener inte visar hela sanningen. 

– När det klipps kommer inte hela bilden och situationen med. Det som kommer med är det som är centralt i diskussionen och det bakomliggande problemet lyfts inte upp, säger Matteo Davenell.

Felicia berättar att flera personer har tyckt att hennes reaktioner i programmet har varit obefogade och att hon framstår som själviskt. 

– Det är jättemånga utomstående som har kommenterat att jag är så himla mycket och att jag gör en höna av en fjäder. Och jag förstår varför man tänker och tycker så när man tittar på programmet – men när jag vet anledningen till varför jag betett mig så så gör det mig ganska frustrerad. Det känns inte bra eftersom det inte känns rättvist. Kritiken gör verkligen ont. 

https://www.instagram.com/p/CRmx2Kmppqt/

Har pratat med producenten

Felicia Malm berättar att hon har fört en dialog med producenten för programmet och att hon förstår varför det har blivit som det har blivit.  

– De sa att de har försökt i synkarna att visa båda sidorna, eftersom jag sätter ord på saker jag tycker är jobbigt. Men Matteo är så stängd, säger hon och fortsätter:

– Vi är väldigt olika, jag är väldigt utåt och Matteo är väldigt tyst. Han valde att hålla sig undan och man kan inte kritisera honom på samma sätt som mig då, det är mycket lättare att gå på mig.

Att paret är olika håller även Matteo med om, som berättar att han valde ut vad han ville dela med sig av i programmet. 

– Det är lättare för Felicia att uttrycka sina känslor. För mig är det lättare att dela med mig av det jag själv vill, jag tänker på att allt ska visas på tv. 

SVT: ”Tittarna skall känna igen sig”

Enligt SVT är inte målet med serien att framställa deltagarna i bättre dager – utan de vill visa något som är ärligt. 

– När vi klipper programmet bär vi med oss två saker. För det första måste tittarna tydligt förstå vad som händer. För det andra skall vi klippa balanserat, utan att ta ställning. Vi vill att tittarna skall känna igen sig, känna igen problemen, och känna värme för deltagarna, säger Siri Bergerud, projektledare för Vi eller aldrig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.