Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vi är jättebra kompisar"

Jonas Åkerlund är aktuell med både en utställning om karriären och en dokumentärfilm om Madonna.
Senaste filmen blev sågad i bitar, men Madonna ville ha honom ändå. Jonas Åkerlund är tillbaka som långfilmsregissör med dokumentären "I'm going to tell you a secret" och en utställning på Dansmuseet.
- Vi skulle inte ha kunnat göra filmen om vi inte kände varandra så bra, säger han.

FAKTA

Hans Uno Jonas Åkerlund
Ålder: 40 år.
Aktuell: Med "A Jonas Åkerlund experience" på Dansmuseet i Stockholm och nya Madonnadokumentären "I'm going to tell you a secret".
Svensk premiär är ännu inte bestämd.
Familj: Sambo Bea.
Barnen Mini, 4, (tillsammans med Nina Philipson) och Love, 11 (tillsammans med Charlotta Åkerlund Palmbäck).
Bor: Lägenhet i Stockholm och hus i Los Angeles.
Inkomst: 440 900 kronor under inkomståret 2003.

Förmögenhet: 1 788 149 kronor (2003).

Ur den omdiskuterade videon till Come undone med Robbie Williams.
En scen ur videon Try try try med Smashing Pumpkins.
Jonas har gjort flera videor med Madonna.
Peter Stormare i den sågade filmen Spun.

Långfilmsdebuten

"Spun" sågs av exakt 5 708 svenskar och recensenterna tävlade i taskigast sågning. Men Jonas Åkerlund tog det cool, för han bryr sig inte. - Man blir aldrig profet i sitt eget hemland, säger han. Efter detta fanns planer för en ny spelfilm, men när Madonna ville att svensken skulle göra en dokumentärfilm om henne var det svårt att tacka nej. För några veckor sedan hade "I'm going to tell you a secret" premiär i New York. - Filmen är en fortsättning på "Truth or dare" där jag tycker att Madonna spelar en roll. I min film är hon helt ärlig, vilket är enormt modigt, säger Jonas Åkerlund. Det är genom samarbetet med den amerikanska superartisten som Jonas Åkerlund har blivit en av världens främsta videoregissörer. De två har med åren blivit nära vänner. - Vi är jättebra kompisar, men hon är världens mest upptagna kvinna och jag är världens mest upptaga man. Men vi sågs på premiären i New York och det var helt fantastiskt.

Utställningen på

Dansmuseet i Stockholm visar upp Åkerlunds produktion fram till i dag. Det är mycket kanyler, kokainlinor och allmän knarkmisär. - Jag tog ett ställningstagande mot droger för en massa år sedan, och det är också vad jag vill visa med mina filmer och jag vet att det fungerat bra. Varför tog du ställning mot droger? - Ingen speciell anledning. Jag har träffat mycket narkomaner och tyckte att det var på sin plats. Jag önskar att jag hade en story om att jag själv har varit nere i träsket, men det finns tyvärr inte. Högsta "prio" just nu är en ny spelfilm. Hollywood rycker i honom och vill att han gör en mer mainstrem studioproduktion, gärna en skräckis. Men själv är han mer intresserad av ett projekt där han kan behålla sin integritet. - Till jul hoppas jag kunna börja med en ny film, men inget är spikat ännu, säger Jonas.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!